Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

DRHTE ZBOG DINAMOVIH HULIGANA! Česi u Zagreb stigli u pratnji tjelohranitelja i bivšeg MMA borca

Autor: Bruno Herljević

Delegacija plzenjske Viktorije stigla je u Zagreb na uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Europa lige gdje će pokušati obraniti 2:1 prednost iz prve utakmice. Međutim, Česi su Zagreb stigli u strahu i zbog toga su se naoružali dobrom pratnjom, bivšim MMA borcem, a danas tjelohranitelje, Lubošom Vrnatom.

Češki portal Sport piše kako je Viktorija pojačala mjere sigurnosti nakon ispada Dinamovih huligana u Plzenju, ali pamte oni i okršaj iz 2008. godine kada.”Sjećanje na napad Dinamovih huligana na članove Sparte Prag i navijače prije 10 godina i dalje živi”, stoji u članku.

Podsjećaju na događaj kada je dvadesetak huligana bejzbolskim palicama, noć prije utakmice Sparte i Dinama na Maksimiru, napalo četvoricu Spartinih dužnosnika u pratnji četvorice tjelohranitelja. Tada su dobili teške batine i završili su u bolnici s posjekotinama i modricama.

“Napali su nas bokserima i bejzbol palicama kojima su mahali okolo. Divlja borba s njima trajala je oko pet minuta. Zahvaljujući poznavanju borilačkih vještina spasili smo sebe i ostale”, svojevremeno je to govorio baš MMA borac Vrnata češkim medijima.

Viktoria je svojim navijačima izdala i mjere upozorenja, to jest objasnila im je kako se trebaju ponašati u Zagrebu da ne bi izazvali neželjene reakcije. Stići će ih oko 500, okupit će se na Trgu bana Jelačića u 16 i 30 i pod policijskom pratnjom krenuti do stadiona.

“Nemojte nositi šalove i dresove po gradu i ostale rekvizite koji bi mogli isprovocirati domaće navijače. Preporučujemo da se krećete u većim skupinama”, stoji u priopćenju.

Uzvratni okršaj šesnaestine finala između Dinama i Viktorije na Maksimiru počinje u 19 sati.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.