foto HINA/ BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

BRUTALNA TUČNJAVA U BEOGRADU SAMO PARAVAN? Srpski ministar potvrdio zlosutna nagađanja

Autor: Bruno Herljević

Srpski ministar unutarnjih poslova, Nebojša Stefanović, otkrio je u svojim posljednjim izjavama kako su na masovnim neredima koji su se dogodili tijekom beogradskog derbija između Partizana i Zvezde prošle srijede,, u kojima su sudjelovali i hrvatski državljani, umješani i neki drugi čimbenici.

Stefanović tvrdi kako to nije bio samo “puki navijački obračun”.

“Ne bih ulazio u teorije zavjere, nemamo informacije da je neki obavještajni faktor umiješan u to, no došli smo do informacija koje ukazuju da postoji umiješanost kriminalnog faktora, ne samo domaćeg, već i iz regije. No, da bismo bili sigurni koji je zapravo bio cilj nereda, nećemo davati više izjava dok ne budemo raspolagali s više informacija”, rekao je Stefanović, prenosi B92.

Nakon brutalne masovne tučnjave, u kojoj su sudjelovala i šestorica Hrvata, u Srbiji niču brojne teorije i dosta se nagađa, a kako istraga još nije gotova ne zna se ni tko je krivac za nezapamćene nerede.

“Iako imamo dosta podataka, ne možemo pratiti stanje u drugim zemljama. Uz pomoć kolega iz BIH-a i drugih država pokušavamo doći do više informacija o licima koja su sada zadržana kod nas, a koja se dovode u vezu s nasiljem na derbiju. Očekujem da u vrlo kratkom roku imamo dovoljno informacija za tužiteljstvo”, kazao je Stefanović.

Veli kako postoje svjedoci i kako istraga dobro napreduje.

“Osim klasičnih želja navijačkih grupa za preuzimanjem tribina i poslova vezanih za to, postoje indicije da je u pozadini događaja još neki razlog”, istaknuo je.




Na pitanje o izjavi predsjednika Aleksandra Vučića da je “možda bilo nekih propusta”, Stefanović je rekao sljedeće: “Sve će biti analizirano na sjednici Savjeta za koordinaciju službi sigurnosti u Srbiji. Svakako da nije sve bilo idealno, kada se tako nešto dogodilo, no kako je to vezano uz istragu, s izjavama ćemo pričekati dok ne utvrdimo što se točno dogodilo”.

PRAVI RAZLOG SUKOBA U SRBIJI? ‘Napadnuti Grobari u dosluhu s policijom, Hrvati došli zbog jedne stvari’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.