Navijači za debakl košarkaša krive predsjednika Radića

Autor: K.K.

Navijači reprezentacije pokrenuli su online peticiju za smjenu prvog čovjeka hrvatske košarke, predsjednika HKS-a Danka Radića, od kojeg zahtijevaju da skupa s kompletnim vodstvom saveza odstupi sa svojih pozicija zbog konstantnog upropaštavanja hrvatske košarke.

Prerano ispadanje nekada košarkaške velesile Hrvatske sa EP-a u Litvi potaknulo je mnoge da kažu svoj odabir u traženju krivca pa tako sada već bivši izbornik Josip Vranković smatra da je uzrok najlošijega hrvatskog nastupa na EP-u u povijesti nedostatak širine igračkog kadra, dok su mnogi ljubitelji košarke uvjereni da je problem u predugoj vladavini Danka Radića, koji je predsjednik HKS-a od 2005. godine, kada je Hrvatska, koje li slučajnosti, osvojila posljednju medalju, piše HRT.

– Ne bježim od odgovornosti, ali u životu ima dobrih i loših epizoda. Nažalost, ova je završila loše. Žao mi je što je tako, sigurno je da nisam zadovoljan, ali nedostajali su nam Ukić i Tomas u rotaciji, mi nemamo toliku širinu da ih nadoknadimo, rekao je Vranković, nakon čijeg ćemo mandata prvi put od 2006. do EP-a morati kroz kvalifikacije.

Navijači reprezentacije pokrenuli su online peticiju za smjenu prvog čovjeka hrvatske košarke predsjednika HKS-a Danka Radića, kojemu kao zadnji grijeh predstavljaju odluku o postavljanju neiskusnog Josipa Vrankovića na poziciju izbornika.

>>> Danko Radić: Nemojte mi govoriti o debaklu, u Litvi svako može pobijediti svakoga

Navijači tako, između ostalog, zahtijevaju da Danko Radić skupa s kompletnim vodstvom HKS-a odstupi sa svojih pozicija zbog konstantnog upropaštavanja hrvatske košarke, zbog izrazitog neuspjeha na EP-u u Litvi gdje reprezentacija nije prošla u drugi krug, zbog činjenice da seniorska muška reprezentacija od 1997. godine na europskim prvenstvima nije bila bolje plasirana od šestog mjesta, zbog toga što nisu napravili ništa za izgradnju kulta reprezentacije i podizanja atmosfere među igračima, zbog toga što je i sam kapetan reprezentacije Marko Popović priznao da je u reprezentaciji prisutan seljački mentalitet i da se igra bez srca i volje. Cjelokupnu peticiju pročitajte OVDJE.





Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.