NASTAT ĆE OPĆI KAOS: Sve više problema u Egiptu! Ovo je još nezabilježen slučaj, reprezentaciji prijeti izbacivanje

Autor: N.M.

U Egiptu se održava Svjetsko rukometno prvenstvo, danas se igraju utakmice 2. kola, a mnogi su nezadovoljni organizacijom samog turnira i rukometnog Mundijala.

Utakmica drugog kola između Zelenortskih otoka i Njemačke je praktično već završen, iako se sama utakmica trebala igrati  tek sutra.

Naime, zbog pozitivnih slučajeva koronavirusom afrička selekcija nije u stanju igrati protiv Nijemaca. Zaraženi igrači odmah su izolirani u skladu s planom medicinske službe zadužene za korovirus. No ono što je posebno zanimljivo  je da  je rukometni savez Zelenortskih ostrva obavijestio je IHF da su oba igrača bila pozitivna već početkom siječnja, ali da su bila zatim negativna prije putovanja u Egipat, a sve su dokumetirali naravno dokazima o tome.

Afrikanci trenutno imaju samo 11 igrača, a kako se prema protokolu za novo testiranje treba čekati 48 sati ova simpatična rukometna škvadra ostala je na 11 igrača, a minimum za odigravanje rukometne utakmice je 10.

Tako je utakmica registrirana službenim rezultatom 10:0 za Njemačku. Propuštanje pak tri utakmice dovest će do isključenja iz natjecanja. Naravno postoji mogućnost da svaka reprezentacija u sastav pozove i dodatna dva igrača, s privremenog popisa pod uvjetom da mogu predstaviti negativan PCR test za ulazak u Egipat.

Nadamo se samo da se sve neće pretvoriti u kaos i neregularnost jer ionako je već i prije samog starts ovog po svemu specifičnog svjetskog prvenstva puno toga krenulo u krivom smjeru.

 




Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.