Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

NAŠI KLUBOVI OPET UVJERLJIVI: Hrvatski klubovi na vrhu ljestvica regionalne lige

Autor: HINA/GIŠ

U drugim utakmicama polufinalnih turnira Regionalne vaterpolo lige dubrovački Jug Adriatic osiguranje i zagrebačka Mladost ostvarili su uvjerljive pobjede i nalaze se na vrhu ljestvica svojih skupina.

Dubrovčani su na turniru u svom Gružu svladali kotorski Primorac sa 13-4 (2-1, 2-1, 4-2, 5-0), a Mladost je u Beogradu bila bolja od domaćeg Partizana sa 20-9 (5-1, 4-1, 3-2, 8-5).

Jugaši su do pobjede stigli s dvije serije od 5-0, prvom u drugoj i trećoj četvrtini te drugom u zadnjih osam minuta u kojima su ostavili crnogorsku momčad bez pogotka. Loren Fatović je sa pet golova bio najbolji strijelac Juga, tri pogotka postigao je Paulo Obradović, a Aleksandros Papanastasiou dva.

Mladost je pitanje pobjednika riješila već u prve dvije četvrtine iz kojih su ‘žapci’ izašli s prednošću 9-2. Četiri pogotka postigao je Franko Lazić, a po dvaput su strijelci bili Cosmin Radu, Marin Dašić, Luka Bukić, Konstantin Harkov i Josip Vrlić.

Igrači Juga će od 20.40 sati još jednom u bazen, a suparnik im je Budva.

U petak je polovičan učinak imao šibenski Solaris koji je prvo pobijedio Budvu s 11-9 (5-4, 3-0, 1-1, 2-4), a potom izgubio od Radničkog s 8-9 (4-1, 1-1, 0-5, 3-2). Roko Pelicarić je s pet pogodaka bio najbolji igrač Solarisa u prvom dvoboju, dok je u drugom Branimir Herceg bio najbolji strijelac s dva pogotka.

Za Solaris su protiv Radničkog kobne bile druga i treća četvrtina, kad su Šibenčani 15 minuta ostali bez pogotka pa je Radnički zaostatak od 1-5 pretvorio u vodstvo 7-5 uoči zadnjeg dijela utakmice.




U skupini A Mladost je vodeća sa šest bodova, dva više od drugoplasirane Crvene zvezde. U skupini B po šest bodova nakon dva nastupa imaju Jug AO i Radnički.

Po dvije najbolje momčadi sa svakog turnira plasirat će se na Final Four kojem će domaćin biti Zagreb 26. i 27. ožujka.




Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.