Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

NAKON OVAKVE PARTIJE ‘MODRIH’ ZNA SE ŠTO SLIJEDI: Drvlje i kamenje prema treneru Čačiću, neće mu biti lako

Autor: Andrija Kačić Karlin

Nema sumnje, mnogi će ovaj Dinamov posrtaj u Koprivnici, tek 1-1 protiv Slaven Belupa, pripisati i razdoru u klupskoj upravi. Međutim, još veće drvlje i kamenje će se nakon ove utakmice sasuti prema treneru Anti Čačiću. Iz prozaičnog razloga…

Dinamo je baš izgledao loše u ovu subotu. I to toliko loše da se može zaključiti kako je Slaven Belupo bio bliži pobjedu. Čak ju je i zaslužio. To što su njegovi napadači ispromašivali ispred Livakovića bilo je zapanjujuće.

S druge strane Dinamo je bio bezopasan i jalov. Tolika rezerviranost u igri prema naprijed vjerojatno je natjerala navijače prema očaju. U komotnoj situaciji, s visokom bodovnom prednošću ispred drugoplasiranog Hajduka Dinamo si može priuštiti neopterećenost u izvedbi. A to se sada nije dalo vidjeti.

Blijedi Dinamo

Iako je Čačićeva momčad rano povela, već u 3. minuti to kao da ju je umrtvilo, a ne potaklo. Osjetila se zadovoljština, a ni domaćin nije izgledao nešto posebno i raspoloženo. Ali, nakon izjednačujućeg pogotka Jambora u 32. minuti to je postala posve druga utakmica.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Dinamo kao da je prestajao postojati, a Slaven Belupo je osjetio nadahnuće. Dinamov strateg Čačić pokušao je izmjenama preokrenuti situaciju, u vatru je ubacio i Brunu Petkovića umjesto Josipa Drmića. Na igri Dinama se to nije osjetilo. Nekakav posjed, lažna dominacija, ali lopta se nije mogla dobaciti pred vrata domaćina.




Kako je vrijeme odmicalo tako je Dinamo bacao linije prema naprijed ostavljajući momčadi trenera Zekića poprilično prostora za kontranapade. To se upravo i zbivalo, najčešće preko Hoxhe na desnom krilu. Tu je Dinamo bio najranjiviji.

Nizale su se prigode pred vratima Livakovića, sijevali su udarci. I ne, nije Livaković spašavao, napadači Slaven Belupa su se doslovce natjecali tko će propustiti bolju prigodu. I Dinamo je u ovoj utakmici zaista imao sreće. I taj samo bod je sretno osvojen.
Ante Čačić morati će verbalno biti silno jak da objasni kako mu to momčad igra!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.