Needpix

NAKON ODGODE UPITNO I ODRŽAVANJE IGARA U TOKYU: Pandemija koronavirusa još nije pod kontrolom, a organizatori ne žele riskirati

Autor: G.I.Š

Predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Yoshiro Mori rekao je u razgovoru za japansku nacionalnu televiziju kako se Olimpijske igre neće održati iduće godine ako se situacija s pandemijom koronavirusa ne promijeni.

“Može li se koronavirus staviti pod kontrolu bit će najvažniji faktor. To se posebno odnosi na napredak u razvoju ili liječenju cjepivom”, rekao je Mori dodajući kako će konačnu odluku donijeti Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Međutim, na pitanje mogu li se Igre održati ako se ovakva situacija sa koronavirusom nastavi, Mori je bio jasan.

“Ako situacija ostane ovakva – nije moguće”.

Olimpijske igre u Tokiju trebale su početi 24. srpnja, ali su zbog pandemije pomaknute za godinu dana.

Organizatori i MOO u više su navrata izrazili uvjerenje da će se Igre održati, ali je MOO naglasio kako neće biti nove odgode, već da će Olimpijske igre biti otkazane.

“Za nas bi bilo previše da odgovorimo na svako od ovih hipotetičkih pitanja. Mislim da ova situacija neće trajati više od godinu dana”, naglasio je Mori.e.




“Sada je najvažnije pitanje može li čovječanstvo pobijediti koronavirus,” dodao je Mori.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju trebalo bi nastupiti oko 11.000 sportaša, dok na Paraolimpijskim igrama njih oko 4.400.




 

KORONA ZAUSTAVILA POVRATAK ATP TOURA: Turnir u Washingtonu otkazan tri dana prije početka

 

 

 

 

 

 

 

Autor:G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.