Screenshot/YouTube

Najjačeg Bosanca optužili da mrzi Srbe: ‘Pa ubili su mi oca, srce bi im svima iščupao’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Jedna od onih kod kojih bi sve bilo daleko drugačije da nije bilo srpske agresije na Hrvatsku, Bosni i Hercegovinu, Kosovo. Nedžmin Ambešković morao je u izbjeglištvo u Švedsku, a danas je poznati “snagator”, jedan od najjačih ljudi na svijetu.

Sa 190 centimetara ima preko 160 kilograma i njegov osobni rekord mu je u “mrtvom dizanju” – 453 kilograma. Gostovao je nedavno u Podcast Incubatoru, a tamo je govorio o nizu zanimljivih tema, pa i o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

“Kada vidim neke ljude kako se ponašaju, kao da nisu načili. Ja se nadam da se to više nikad neće ponoviti”, rekao je.

‘Patim zbog njih’

Otac mu je ubijen u borbama oko Vlasenice i to nikad neće zaboraviti.

“Generalno sam rekao da ne mrzim Srbe, ali je prirodno i najnormalnije da mrzim onoga tko mi je ubio oca. To su bili Srbi iz okolice Vlasenice. Srce bih im iščupao. Što mislim da je normalno razmišljanje, jer ja cijeli život patim zbog toga.”, rekao je u emotivnom razgovoru i dodaje:

“Nemam oca, ne sjećam se oca. Kada sam imao dvije godine, ubili su ga. Niti djelo mu nismo našli, negdje su ga vukovi pojeli. Kako ja da kažem da ih volim? Ne mrzim ih, da ih mrzim, ne bih išao u Beograd”.
Srbi ga napadaju da je “ratni-huškač”…

Vučić opet diže tlak Hrvatima: Kompleksi Hrvatskom u jednom segmentu baš su izraženi
“Kažu to meni, ali ja znam da sam se ja patio zbog rata, ti koji pišu nisu i ne znaju što je rat. Tko je osjetio rat i najmanje, nikad ga ne bi poželio. Ja se nadam da mi mlađi možemo utjecati da se situacija promijeni.”

Pričao je o odnosu sa Srbima u Švedskoj…

“To je isto govorno područje, nije bitno odakle si. Odmah sve nestane. Ti odmah voliš tog čovjeka, samo nek je isti jezik. Ne možeš voljeti nekog Šveđanina isto kao nekog Balkanca”, zaključio je.

 

 

 

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.