Photo: Profimedia

NAJBOLJI HRVATSKI REKET DOBIO SET PA SE RASPAO: Neočekivano se oprostio od Pariza

Autor: Matija Majdak/Hina

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je 2. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu od Australca Jordana Thompsona s 6:2, 4:6, 2:6 nakon dva sata i 16 minuta igre.

Ćorić je propustio Thompsona, 61. igrača svijeta, kojega je Borna dobio ove godine na US Openu s glatkih 3-0 u setovima, a u Parizu mu nije bilo dovoljno vodstvo od 1:0 u setovima i po jedan break na samim počecima u preostala dva seta.

Zagrepčanin je s lakoćom dobio prvi set s 6:2, a u drugom odmah napravio break, poveo s 2:0 i činilo se da će brzo osigurati 3. kolo i potencijalni meč s Rafaelom Nadalom.

No, Bornina igra se raspala nakon vodstva 2:1 u drugom setu, Australac je vratio izgubljeni servis i poravnao na 2:2, da bi u sljedećem gemu spasio dvije break-lopte i u 10. igri ponovno iznenadio Ćorića za 1:1 u setovima.

I u trećem setu Borna oduzima Thompsonov servis na samom početku za 1:0, ali je potom zaigrao jako loše, što je Australac iskoristio, uzevši mu čak triput početni udarac i došao do pobjede nakon 136 minuta velike borbe.

Autor:Matija Majdak/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.