Twitter

NADJRAMATIČNIJA UTAKMICA REPREZENTACIJE: Na današnji dan Hrvatska je svladala Dansku

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. ostat će zapisano zlatnim slovima u povijesti hrvatskog nogometa i sporta općenito.

Na današnji dan prije točno dvije godine Hrvatska je u epskom dvoboju osmine finala u Nižnjem Novgorodu svladala tvrdu Dansku tek nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke. Susret je mogao završiti i ranije, imao je Modrić priliku s bijele točke poslati Hrvatsku u četvrtfinale SP-a ali očito nije moglo bez guljenja živaca. Veselje je zato poslije utakmice bilo nemjerljivo bilo kakvim poznatim parametrima.

Strijelci su u regularnom periodu utakmice bili za 0:1 Jorgensen i za 1:1 Mandžukić. Junak susreta bio je vratar Danijel Subašić koji je obranio tri 11-erca u raspucavanju, a pobjednički pogodak za četvrtfinale postigao je Ivan Rakitić.

S druge strane neopisivu glavobolju Vatrenima i navijačima Vatrenih zadavao je Kasper Schmeichel. On je u raspucavanjima obranio udarce Pivarića i Badelja, a milimetru su ga dijelili da i drugi put bude uspješniji od Modrića.

Prisjetimo se.




U BERGAMU SE KROJI BUDUĆNOST VATRENIH: Atalanta Pašaliću dovodi još jednog Hrvata?




Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.