NADAL I FEDERER ISPISALI POVIJEST: U Cape Townu ih za tenis gledao nezamisliv broj ljudi!

Autor: J.V.H.

Dva osvjača najviše Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal udružili su se u promociji “bijelog sporta” na “crnom kontinentu”. U jednom od tri glavna grada Južnoafričke Republike Cape Townu (koji je sjedište skupštine, u Pretoriji je izvršna vlast a u Bloemfontteinu sudstvo), pred 51.954 gledatelja Federer je pobijedio Nadala 2:1 u setovima.

Nikada u povijesti tenisa toliko ljudi nije gledalo jedan meč.

Po setovima je bilo 6:4, 3:6 i 6:3 za Švicarca, u Meču za Afriku čiji je organizator fondacija švicarskog tenisača kojoj je cilj skupiti preko milijun dolara za obrazovanje djece Afrike.




Na tribinama stadiona u Cape Townu bila je navijačica koja ima 99 godina, a snimljena je s porukom na kojoj piše: “FEDAL, imam 99 godina, mogu li molim vas fotografirati se s obojicom.”

Uoči ovog meča dvoboj parova odigrali su Federer i Bill Gates na jednoj i Rafael Nadal i Trevor Noah na drugoj strani. Pobjedu su rezultatom 6:3 odnijeli Federer i Gates.

Bio je ovo prvi meč Federera u Južnoj Africi, državi u kojoj je proveo dio djetinjstva i u kojoj je rođena njegova majka Lynette.

Rekord po broju posjetitelja držali su od ranije Federer i Alex Zverev s kraja studenoga 2019. godine kada su u Mexico Cityju odigrali meč pred 42.517 ljudi.

Prije toga, rekord su držale Serena Williams i Kim Clijsters. Okršaj dvije velike tenisačice u Belgiji pratilo je 35.681 gledatelj 2010. godine.

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.