Može li ‘Ludi Bielsa’ baciti na koljena i Selecao?

Autor: Marko

Brazil je, naravno, apsolutni favorit, no reprezentativci Čilea već su rušili Argentinu, Paragvaj i Urugvaj. Nedostaje im još jedino onaj najveći, brazilski, skalp. Pred nama je, u svakom slučaju, jedna zanimljiva utakmica.

U južnoameričkom dvoboju osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Čilea i Brazila.

Peterostruki svjetski prvaci u eliminacijski su dio turnira ušli kao prvoplasirana momčad skupine G. S dvije uvodne pobjede protiv Sjeverne Koreje (2:1) i Obale Bjelokosti (3:1), te na kraju ‘miroljubivog’ remija 0:0 s Portugalom, Selecao je krenuo po šestu titulu prvaka svijeta.

S druge strane, reprezentacija Čilea još je u kvalifikacijama pokazala kako ne prihvaća status sporednog glumca. Sa samo bodom manje od Brazila, i najviše ostvarenih pobjeda, Čile je zabilježio najbolji kvalifikacijski ciklus u svojoj povijesti. No, nisu na tome stali. Prvenstvo otvaraju pobjedom 1:0 nad Hondurasom, a u drugom kolu istim rezultatom bacaju na koljena Švicarce. U trećoj, sramotnoj, utakmici poraženi su s 2:1 od Španjolske. Međutim, ta je utakmica bacila veliku mrlju na obje momčadi, koje su drugo poluvrijeme odigrale kao da su se dogovorile.

Na klupi Čilea sjedi Argentinac Marcelo Bielsa ili, kako mu novinari tepaju, ‘Ludi Bielsa’, a upravo je njegova taktička genijalnost pridonijela ovom velikom napretku čileanskog nogometa. Dobra vijest za sve čileanske navijače je povratak u momčad Carlosa Carmone i Matiasa Fernandeza, koji su odradili jednu utakmicu kazne zbog kartona.

U momčadi Carioca također ćemo vidjeti nekoliko povrataka. Kaka je odradio suspenziju, Elano se oporavio od ozljede, dok se Robinho odmarao protiv Portugala, no svi oni danas će istrčati na teren.

Brazil je, naravno, apsolutni favorit, no Bielsini dečki već su rušili Argentinu, Paragvaj i Urugvaj. Nedostaje im još jedino onaj najveći, brazilski, skalp. Pred nama je, u svakom slučaju, jedna zanimljiva utakmica.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.