Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Može Hrgović pričati što hoće, ali njega gledaju kao sporednog lika

Autor: Andrija Kačić Karlin

U Rijadu će se 23. prosinca održati veliki boksački spektakl. U kojem će ulogu imati i naš Filip Hrgović. No, nekako smo očekivali da će Hrgović u toj veličanstvenoj boksačkoj noći imati veću ulogu.

Naime, ovaj događaj koji se već zove “boksačka noć desetljeća” s nekih desetak borbi, organiziran je kako bi se postavila kulisa za spektakularan dvoboj Tysona Furya i Oleksandra Usika. Za naslov u IBF pojasu. Hrgoviću je zacijelo obećan dvoboj za naslov, ali nekako predugo na to čeka.

Čak i iznenađuje koji mu je suparnik dodijeljen na ovom spektaklu. Hrgović će boksat protiv De Morija, čovjeka koji zadnjih osam godina nije imao ozbiljnu borbu, a ne nalazi se ni među prvih 200 boksača na rang listi. A Filip Hrgović je među prvih deset. Očiti nesrazmjer, zar ne? Još ima 41 godinu. Hrgović bi ga trebao „pojesti„.

Ponižavanje za Hrvata?

Iako Hrgović ističe da će se boriti uskoro za naslov prvaka protiv Furyja ili Usika, pomalo je u to teško vjerovati. Baš zbog činjenice što nikako da dobije suparnika po mjeri, nekog jakog, dobro plasiranog, nad kojim bi pobjeda glasno odjeknula.

Iako je u statusu obaveznog izazvača u IBF-u nikako da dočeka pravi meč. A Australac De Mori koji ima hrvatske korijene sve je samo ne borac koji bi trebao biti ravan Hrgoviću. Jasno je da su našem boksaču još uvijek namjenjene sporednije uloge, štogod on već pričao. De Mori je sve samo ne ozbiljan suparnik.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Oni upućeniji razmišljaju da Hrgović sa svojom pratnjom premalo radi na svom marketingu i promociji. K tome, zna se da je nezgodan suparnik, nije vreća za udaranje pa mnogi i je bi s njim u ring prije vremena. Kako bilo, Hrgović nije veliki brbljavac što moderan boksački svijet voli. Ne sipa uvrede, ne podcijenjuje, nije bahat i bezobrazan kao većina današnjih boksača.

Što jače uvrede ispljuješ postaješ sve bolji, makar ti manjkalo borbi, nekako je nepisano pravilo u tom svijetu boksa i velikog posla.
Dalić je pravi bankomat za HNS: Pogledajte koju je brutalnu svotu donio Savezu u par godina

U boksu je sve novac, interes i reklama. Hrgović je tu nekako pomalo i neatraktivan. Još ima navade iz amaterskog boksa gdje je dosezao vrhunce, čak i olimpijske medalje.
Sada je Hrgović u pomalo imperativnoj situaciji. Ostarjelog De Morija morao bi brzo, efektno i atraktvno riješiti, na način da zapanji boksački svijet. Koji mora vidjeti njegov marketinški potencijal. Čim je Hrgović određen da nastupi ovom spektaklu jasno je da ga se cijeni. Ali, još uvijek ne na način da bi mogao brzi doći do borbe za naslov. Još uvijek je kao na nekoj “provjeri”.

“Sljedeće godine ću dobiti priliku”, ponavlja Hrgović rečenicu koju smo toliko puta već čuli.

Tužno i nehumano prema našoj sportskoj ikoni, vrijeme je da dobije tu priliku, a ne neke “letve”…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.