Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko/Guliver/Ilustracija

‘MORAO SAM OTIĆI IZ RUSIJE ZBOG OBITELJI’ Popularni Hrvat okrenuo novu stranicu: ‘Znam puno Rusa koji su protiv rata, ali…’

Autor: Vjekoslav Paun

Ruska invazija sigurno je promijenila brojne živote, a itekako je utjecala i na budućnost Filipa Uremovića koji je iz Rusije završio u Njemačkoj.

Taj povremeni Vatreni odigrao je i prvu utakmicu za Herthu, pobijedio je Makkabi iz Berlina, novog člana pete lige, bilo je 7:0, a Uremović je debi obilježio pogotkom za 4:0.

Hrvat je i službeno igrač Herthe, u koju je stigao iz Rubina, raskinuvši ugovor s ruskim premierligašem. Napustio je Kazanj još krajem veljače nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, odigrao je drugi dio sezone za engleskog drugoligaša Sheffield United nastupivši u svega tri od mogućih 10 utakmica.

Filip je motiviran

Hertha ga je uspjela dovesti i to besplatno jer je Rubin ispao iz Premier lige Rusije pa su igrači dobili mogućnost besplatnog odlaska.

“Želim se što prije prilagoditi i izboriti svoju poziciju u momčadi u kojoj ima puno iskusnih igrača i internacionalaca. Neću sada reći kako želim biti lider, ne, želi pomoći da ostvarimo dobre rezultate, nije lako kada si novi u momčadi”, rekao je za njemačke medije.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

“Rusija? Bila je teška odluka napustiti Rusiju, jer sam se u Kazanju baš dobro osjećao. No, morao sam to napraviti zbog obitelji. Ne bih puno govorio o ratu, znam puno Rusa koji su protiv, ali to je politika, svima je teško.”

Sigurno bi se mogao vratiti na Dalićev potpis, ispred njega je sezona novog dokazivanja.




Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.