Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Modrićeva punica zatresla na suđenju Mamiću: Otkrila detalje ugovora, a i izdvojila nešto posebno

Autor: K.I.

Na suđenju braći Mamić i ostalim optuženima za izvlačenje 19.2 milijuna eura iz Dinama danas je svoj iskaz dala Vesna Juraić, bivša šefica Dinamova računovodstva, poznatija javnosti i kao punica Luke Modrića.

Ona je bila glavna osoba za računovodstvo u Dinamu od 1995. do 2008. godine. Prema njezinim riječima u računovodstvu se nisu knjižili ugovori koje je Dinamo imao s igračima, nego samo fakture. Tako se nisu knjižila niti dugovanja koja je klub imao prema igračima.

“Prihod od prodaje nekog igrača naplaćivao bi se u više rata, a mi u računovodstvu ne bismo knjižili cijeli iznos transfera, nego samo ratu koja je isplaćena u toj godini, a ostatak se vodio vanknjižno. Ukupne prihode i rashode bilježili smo na način da smo promatrali sve što je prošlo preko računa i zbroj svih tih podataka u konačnici je ukazivao kakvo je poslovanje Dinama. To se zove račun prihoda i rashoda”, navela je Juraić, prenosi Večernji list.

Foto: Vlado Kos / Cropix

Vodila knjigovodstvo Modriću

Pokušala je objasniti i postojanje športskog dioničkog društva i udruge građana. “Kada je športsko dioničko društvo zbog duga završilo u blokadi, igrači i mi zaposlenici prešli smo u ranije osnovanu udrugu građana, a dugovi su ostali u športskom dioničkom društvu. Udruga tada nije imala nikakvih dugova, počela je ispočetka. Kasnije sam čula da su neki igrači tužili Dinamo jer je ŠDD ostalo u blokadi i nisu plaćane sve obveze”, objasnila je Juraić koja je neko vrijeme istovremeno vodila račune i za Dinamo i za Mamić Sport Agency.

Prisjetila se i kako je radila knjigovodstvo svom zetu Luki Modriću u periodu dok je igrao u Dinamu, kao i njegovog transfera u Tottenham 2008. godine. “Znam da je Luka imao određeni odnos s Mamić Sport Agency, ali taj ugovor nikada nisam vidjela. Koliko se sjećam, odnos između Luke i Mamić Sport Agency prekinut je kada je Luka otišao u Real Madrid.  Nakon što je Zdravko Mamić došao u Dinamo, ne znam tko je nastavio voditi agenciju.

O Lukinom transferu u londonski klub je rekla: “Kod Lukinog transfera u Tottenham znam da je bila dogovorena isplata u ratama i podjela po aneksu. U to je vrijeme Luka imao ugovor s MSA, menadžer mu je bio Vuksan, pa je bio i u kontaktu s Marijom Mamićem. Sjećam se i jedne fotografije na kojoj su Luka i Zoran Mamić u kontekstu odlaska u London vezano uz transfer u Tottenham. Ne znam je li prilikom transfera Luke Modrića u Tottenham bilo nešto plaćeno nekom posredniku”, zaključila je Juraić.

Povukli su ključan potez i uništili snove Hajduku: ‘Pa ova odluka je dovela Dinamo do trona’Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.