Foto: Robert Fajt/CROPIX

MLADI VATRENI PORAŽENI OD ČEŠKE: Šimunićevi izabranici sve dalje od Europskog prvenstva, Jarnijevi uzeli bod

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Izabranici Josipa Šimunića izgubili su 3:1 od Češke na startu elitne runde kvalifikacija za Europsko prvenstvo na Malti. Ovaj poraz dodatno je ugrozio šanse za plasman na Euro.

Hrvatska U-19 reprezentacija povela je u Portugalu u 29. minuti golom Lokomotivinog stopera Mateja Matića. Nažalost više od toga nije išlo.

Česi su samo tri minuti kasnije izjednačili preko Lukasa Ambrosa. U drugom dijelu su Matej Sin u 56. i Daniel Smiga u 86. minuti donijeli pobjedu Česima.

Težak put do Eura

Ovim porazom su Hrvatskoj značajno umanjene šanse za plasman na Euro jer će samo prvoplasirana ekipa iz skupine imati proći dalje. Sve utakmice se igraju u Portugalu.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

U grupi su još Portugal i Švedska. Sve utakmice će se odigrati u slijedećih nekoliko dana, a pred našim igračima je težak posao jer baš protiv Češke se očekivalo tri boda na startu.




Hrvatska je do elitne skupine došla nakon što su završili prvi u skupini u prvom krugu kvalifikacija. Tamo su Vatreni bili prvi ispred Finske, Farskih Otoka i Izraela.

zabranici Roberta Jarnija osvojili su bod u tvrdoj utakmici koja je okončana bez pogodaka, a u kojoj Norvežani u 81. minuti nisu iskoristili jedanaesterac.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.