Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘MISLILI SMO DA SU TO BOYSI’ Navijači imaju svoju priču iz noći divljanja, ‘pucnjava nas je prestravila!’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Sukob Torcide s policijom na autocesti A1 nakon derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru doveo je dio ratobornih na ispitivanje u prostorijama tužiteljstva u Velikoj Gorici. Posao je započet jučer navečer, a nastavljen je jutros, sa sumnjom na kazneno djelo izazivanja nereda, s čime se suočavaju 44 privedena navijača.

Što bi ih moglo čekati? Kako je donio Jutarnji list približavajući detalje s ispitivanja, za privedene navijače zatražen je istražni zatvor koji bi trajao mjesec dana. O tome će odlučivati nekoliko istražnih sudaca na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, piše Jutarnji, s obzirom na to da se očekuju četiri sudska ročišta za donošenje odluke o pritvoru.

Odvjetnici osumnjičenih pokušat će izbjeći pritvaranje, a na kakve bi se argumente mogli osloniti, približava priča jednog privedenog navijača iz sukoba na autocesti.

‘Pokušali smo pobjeći’

‘Nastao je opći metež, dimilo se i urlalo, a kada je policija zapucala prestravili smo se i pokušali smo pobjeći’, donio je Jutarnji riječi privedenog, koji je dodao da je navijačka skupina potom ubrzo bila okružena, policajci su ih polegli na tlo i izlaza im više nije bilo.

Foto: Ranko Suvar/CROPIX

Pretpostavljali da je napad – navijački?

Navijač čiju priču približava Jutarnji list otkrio je i što im je bilo u mislima prije sukoba na autocesti. Tvrdi kako je okružena skupina Torcide vjerovala da su ih na autocesti zaustavili BBB. ‘Prvo sam mislio da su nam kolonu presreli i napali Boysi, to vam je prava istina’, kazao je o događajima koje je, nakon što je sukob izbio, objavljenim snimkama približila i policija.

 

Negirali sudjelovanje u sukobu

Privedeni navijači čekaju odluku o tome hoće li biti zadržani u pritvoru, a dio njih brani se tvrdeći da nisu bili sudionici sukoba u blizini odmorišta Desinec, kako je približio Jutarnji list. Argument dijela privedenih jest da ih je policija privela – nepravedno, uz riječi da nisu odigrali nikakvu ulogu u napadu na policajce.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.