Foto: Profimedia

MILAN NE POSUSTAJE I ČVRSTO ČUVA VRH! Rebić asistirao u novoj pobjedi

Autor: Matija Majdak

Milan može i bez Zlatana Ibrahimovića! Pokazali su to i drugo uzastopno kolo u Serie A, ovog puta na gostovanju kod Sampdorije gdje su slavili 2:1.

Poveli su Rossoneri u završnici prvog dijela iz penala kojeg je realizirao Kessie, a kojem je prethodilo igranje rukom domaćeg igrača.

Do 2:0 Milan je stigao u 77. minuti kada je nakon odlične akcije Rebić proigrao Castilleja koji pogađa za 2:0.

Dramu u završnici osigurao je Ekdal golom u 83. minuti, no rezultat se više nije mijenjao.

Ante Rebić odigrao je cijelu utakmicu za Milan, dok je Karlo Letica ostao na klupi kod Sampdorije.

Milan je na vrhu Serie A s 26 bodova, pet više od prvog pratitelja Intera, dok je Sampdoria 12. s 11 bodova.

Iako je zadnjih pola sata imao igrača više Real Sociedad je u gostima kod Alavesa odigrao 0:0, te je ostao na drugom mjestu s bodom manje od Atletico Madrida i dvije utakmice više.




Bio je to četvrti remi u nizu Real Sociedada, koji je u četvrtak u EL protiv Rijeke odigrao 2:2, a prije toga 1:1 sa Villarrealom u domaćem prvenstvu, te 0:0 sa AZ Alkmaarom u EL.

Villarreal i Elche su također remizirali 0:0.

U susretu 13. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je na gostovanju pobijedio Metz s 3:1 produživši niz bez poraza na devet kola.




Posljednji poraz Lavovi su doživjeli 15. rujna od Montpelliera (1:2), a potom su spojili pet pobjeda i četiri remija.

U susretu protiv Metza golove za Lyon zabili su Memphis Depay (17) i Karl Toko Ekambi (47, 60), dok je pogodak za domaćine u 75. minuti postigao Farid Boulaya koji je u sedmoj minuti pri rezultatu 0-0 promašio kazneni udarac.

Dodajmo, kako su oba sastava završila utakmicu s igračem manje, kod domaćina je pocrvenio John Boye u 87. minuti, dok je u trećoj minuti nadoknade isključen i Mathis Ryan Cherki.

Na ljestvici vodi PSG sa 26 boodva, dva više od Lillea i Lyona. Marseille je četvrti sa 24 boda i dvije utakmice manje, dok je Monaco ostao peti sa 23 boda.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.