Foto:AP Photo/Alessandro Trovati/Guliverimage

MIKAELA SHIFFRIN ISPISALA POVIJEST! Leona Popović ušla u Top 10 slaloma skijašica

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Najbolja skijašica svijeta Mikaela Shiffrin ostvarila je nešto što je bilo nezamislivo i ‘skinula’ je legendarnog Igemara Stenmarka s trona skijaša s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, u subotu 11. ožujka i baš u Švedskoj, u Areu, zasjela sama na tron.

Mikeaela je osvojila postolje u slalomu i tako došla do ukupno 87 pobjede u Svjetskom kupu, a kako ima samo 28. godina i to za dva dana, pitanje je koji će rekord postaviti i koliko će on stajati u Svjetskom kupu u skijanju.

Od naših predstavnica Leona Popović je nakon 16-og vremena prve vožnje završila u Top 10 skijašica kao odlična osma, dok je Zrinka Ljutić u prvom laufu zahaklala jedna vrata i ispustila dobar plasman, do tad je imala peto vrijeme prve vožnje.

Leona je dobro odradila drugu vožnju i ušla je u cilj kao tada prva, ali imala je šansu napraviti veću razliku od sedam stotinki, da nije malo pogriješila pred kraj kada je na kratko izgubila ritam. Prva je na kraju bila Michaela Shiffrin, druga Molzan, a treća Larson.




Zubčić u Top 15

Od muških skijaških uzbuđenja pratili smo nastup Filipa Zubčića u drugoj vožnji veleslaloma u Kranjskoj Gori, a Zubo je na kraju završio kao vrlo dobar .

Drugu vožnju Filip je odradio jako dobro, osim sredine staze gdje je izgubio prednost i ušao u četrdesetak stotinki zaostatka za tada vodećim, da bi u donjem dijelu staze pojačao tempo i u cilj ušao kao tada četvrti sa samo 13 stotinki zaostatka za vodećim Talijanom




Pobjedu je odnio Marc Odermatt, koji je tom pobjedom osigurao veliki Kristalni globus, drugi je bio francuz Pinturault , a treći u utrci veleslaloma na slovenskom skijalištu u Kranjskoj Gori bio je Kristofersen.

Naš drugi predstavnik Samuel Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju.

Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.