Foto: Profimedia

MESSI I NAVIJAČI BARCELONE U EUFORIJI: Ovo je vijest koju su svi nestrpljivo čekali!

Autor: Nino Matić

U Barceloni kotao vrije već dugo, a sve je eskaliralo nakon sramotnog poraza u četvrfinalu Lige prvaka 8:2 protiv Bayerna. Sve je doslovno eksplodiralo nakon najave odlaska iz kluba Lionela Messija i trakavice koja je punila svjetske medije i rata najveće zvijezde kluba i uprave kluba. Messi se na kraju odlučio ipak ostati u Barceloni. Barcelona nije najbolje startala ni u novoj sezoni sa novim trenerom Koemanom a u subotu su doživjeli još jedan veliki nokaut, porazio ih je najveći rival Real Madrid u El classicu 3:1.

No na udaru navijača i medija u Barceloni se već duže vremena nalazi predsjednik Josep Bartomeu koji je po svemu već odavno bivši samo se čeka prilika da se to službeno i objavi. Potezi Bartomeua zadnjih sezona probudili su nezadovoljstvo kod velike većine navijača Barcelone koji žestoko kritiziraju njegov rad, uz sve probleme koje ima s Messijem, Bartomeu je potjerao zajedno sa Koemanom Suareza iz kluba, a tim potezom dodatno je narušio odnose sa svlačionicom koji su ionako bili vrlo teški i komplicirani.

A upravo bi se danas mogao dogoditi taj ključni i veliki radni sastanak na kojem se treba izglasati datum referenduma za biranje novog predsjednika Barcelone a i da bi Uprava kluba trebala smijeniti Bartomeua i sve njegove najbliže suradnike, piše katalonski Sport. Ali kako dalje navodi Sport Bartomeu bi ih i sam mogao preduhitriti odmah na početku i ponuditi ostavku jer ne želi doživjeti tu neugodnost da mu se izglasa nepovjerenje.

Najsretniji čovjek ukoliko se danas dogodi taj raspler bit će zasigurno Leo Messi zbog svega što se zadnjih mjeseci događalo i kad je sam bio na rubu odlaska iz klub ogorčen i ljut na predsjednika.
No nije samo Messi ljut i ogorčen, Bartomeu nije na dobrom glasu i kod većina drugih igrača, a najglasnije ga je uz Messija kritizirao senator Gerard Pique koji je ipak nedavno produžio ugovor s klubom.

‘Moj odnos s predsjednikom može biti srdačan. Ali ludost je što je klub potrošio novac da nas kritizira’, rekao je Pique u intervjuu za La Vanguardiju.

Jedino što bi moglo spasiti Bartomeua odlaska iz kluba može zaustaviti trenutno najveći protivnik svijeta- koronavirus koji bi silom prilika mogao otkazati najavljeni sastanak.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.