FOTO: Yahoo news
F1
+ AAA -

MERCEDES POKORIO JAPAN: Sudar Red Bulla i Ferrarija na stazi

Autor: Mario Lacković

Finac Valtteri Bottas pobjednik je Velike nagrade Japana na kultnoj stazi u Suzuki. Drugi je bio Sebastian Vettel, a treći Lewis Hamilton.

Start utrke je prošao jako loše za dva Ferrarija jer su loše startala te je Vettel odmah izgubio poziciju od Valtterija Bottasa. Uspio je zatvoriti Hamiltona za drugu poziciju, ali je iza njega došlo do kontakta između Leclerca i Verstappena. Max je išao s vanjske strane u drugi zavoj, a Charles je malo ‘izgubio’ bolid te se Nizozemac izvrtio i završio na začelju poretka.

Leclerc je imao oštećenja na bolidu, ali je prvotno odbijao u bokseve na promjenu prednjeg krila. U 15. krugu su u Red Bullu odlučili povući Maxa Verstappena iz utrke jer je imao velikih oštećenja na podnici bolida. Do tada je Bottas bez problema držao prednost ispred Hamiltona i Vettela te mirno zatvorio utrku.







Unatoč pobjedi Bottasa, više se priča o Verstappenu i Leclercu, a Max je poslije utrke bio vidno ogorčen.

“Iz čista mira se zabio u mene. Ja nisam mogao ništa drugo napraviti, a svi mi znamo što se događa kad izgubiš downforce. Zna to i Charles, dovoljno je iskusan. Nije mi jasno kako suci odmah nisu pregledali snimku nego su to učinili tek nakon utrke. Ne znam što je Leclerc morao napraviti da dobije kaznu koju je zaslužio. Ja volim agresivno utrkivanje, ali ovo nije bilo agresivno nego neodgovorno. Sramota je da se to događa”.

Mercedes je osigurao šestu uzastopnu titulu najboljeg konstruktora, a u utrci za najboljeg vozača su ostali Hamilton i Bottas. Sljedeća utrka je Velika nagrada Meksika.

Autor:Mario Lacković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.