Cropix

‘MAMIĆEVSKI’ NAPAD DOBIO ODGOVOR: ‘Takve stvari rade razdor’, stigla i poruka Torcidi na Poljudu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Posljednji ovosezonski derbi Dinama i Hajduka ostao je u sjeni sukoba Torcide s policijom kod odmorišta Desinec na autocesti A1, a među reakcijama koje su stigle, svoj pogled dao je i sociolog Dražen Lalić, autor knjige ‘Torcida: Pogled iznutra’, s osudom onog što se dogodilo, ali i riječima koje su izazvale reakciju. Lalić je policiju na stadionima nazvao ‘mamićevskom’, a gostujući na Novoj TV, na to se osvrnuo Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV, Barić je kazao da se riječima poput ‘mamićevske’ policije stvara razdor između policije i građana, uz dodatak da je policiji jedini cilj zaštita građana i imovine.

‘Budite sigurni da je hrvatska policija jamac sigurnosti građana RH’, bile su riječi zamjenika glavnog ravnatelja policije.

Što donosi finale Kupa?

Nakon derbija kojim je završeno prvenstvo, Torcida se bez ulaska na tribine Maksimira vratila kući, po putu se dogodio i sukob nakon kojeg se situacija ne smiruje, a u četvrtak dolazi red na finale Kupa Hrvatske na Poljudu, gdje će Hajdukovi navijači biti na okupu dok će se splitski Bijeli boriti za trofej protiv Rijeke. Damir Barić je istaknuo da se temom odigravanja te utakmice na Poljudu bavi Hrvatski nogometni savez, dok je policiji zadatak da sigurnosno sve prođe u redu.

‘Nadam se i želim poručiti da svi navijači zdušno navijaju za svoj klub, za našu reprezentaciju, a huligane javnost zasigurno može dobro razlikovati’, kazao je zamjenik glavnog ravnatelja hrvatske policije tijekom gostovanja na Novoj TV, uz nadu da sličnih scena poput onih s autoceste neće biti na Poljudu.

YouTube

Baklje prekinule derbi

Torcida će u četvrtak biti uz Hajdukove igrače na Poljudu, a u subotu navečer na Maksimiru, BBB su pružali podršku momčadi Dinama u pobjedi u derbiju koji je imao i duži prekid zbog bacanja baklji s maksimirskog sjevera. Damir Barić se na Novoj TV osvrnuo i na taj dio priče, opisujući kako je došlo do dolaska navijača s pirotehnikom.

Kako je istaknuo zamjenik ravnatelja policije, pregled navijača pregledavaju redari koje angažira organizator utakmice, dok se policija bavi pregledavanjem stadiona. Tijekom derbija, pirotehnike je bilo pronađeno puno. ‘Stalna problematika tih sredstava je da se lako mogu rezati na manje dijelove’, rekao je Barić, dodajući da navijači obično dobro sakriju pirotehnička sredstva koja unose na tribine.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.