Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

MAMIĆ O MODRIĆU I LOVRENU: ‘Sretan sam da su van toga, ali ako ćemo pošteno, i oni su suučesnici’

Autor: I.K.

Zdravko Mamić je na obraćanju novinarima i javnosti u Mostaru iznio svoju reakciju na jučerašnju odluku Vrhovnog suda RH kojom je postala pravomoćna presuda za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i za poreznu prijevaru od 12,2 milijuna kuna. Tom odlukom, Mamiću je potvrđena kazna na šest i pol godina zatvora koja je bila donesena prvostupanjskom presudom, a tijekom svojeg obraćanja, Mamić se dotaknuo i uloge koju su u ovom slučaju imali Luka Modrić i Dejan Lovren.

‘Kaže se da sam iznio novac iz Dinama. Ima li netko ovdje da sam preko njegovog računa iznio novac? Naravno da nema, jesam li iznio preko goluba? Nisam, ne može nositi toliki novac. Ako ćemo po optužnici, novac sam neovlašteno iznio preko Modrića i Lovrena, oni su otvorili račune u bankama i primili te iznose koji mi se stavljaju u presudi. Temeljem privatnog ugovora koji smo imali Modrić i ja, sastali smo se i potpisali sporazum o podjeli novca’, rekao je Mamić na svojoj ‘presici’.

Mamić je dodao da je Dinamo platio Hrvatskoj za taj novac koji su primili Modrić i Lovren.

‘Ako moramo vratiti mi, moraju i oni. Ja sam sretan da su oni van svega toga, no ako ćemo pošteno, oni su suučesnici, novac je kod njih. Oni su došli na sud i rekli da su potpisali te ugovore i anekse, došli su u banku i digli novac. Pa ili smo zajedno u djelu ili nije nitko’, rekao je Mamić.

‘Kakva tu treba pamet da to možete napisati? To je nemoguće. Kako je moguće da 93 svjedoka tužiteljstva svjedoče u korist braće Mamić? Sud za vrijeme suđenja, odnosno DORH, podigne optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje’, nastavio je Mamić.

‘Da bude smješnije, odvjetnici Modrića i Lovrena traže da im se suđenje prebaci u Zagreb. Što se tamo događa? Pravomoćna presuda u kojoj su oslobođeni krivokletstva i sada imate da su govorili istinu, a sudac u obrazloženju kaže da su lažni svjedoci. Jeste li čuli takvu presudu da su oni koji iskazuju suprotno od želje DORH-a lažni svjedoci? Protiv toga nema obrane. Jesam li tužan? Nisam’, zaključio je Mamić.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.