Makedonija protiv Španjolske nije imala ni gram šansi…

Autor: Hina, AKK

U susretu 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva u nedjelju su u Varaždinu rukometaši Španjolske pobijedili Makedoniju sa 31-20

Makedonija je pala ljše od očekivanja. U susretu 2. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva u nedjelju su u Varaždinu rukometaši Španjolske pobijedili Makedoniju sa 31-20 (15-6).

Španjolci su silovito krenuli i nakon devet i pol minuta su vodili sa 6-1. Makedonci su bili bespomoćni, dva puta su došli na minus tri, ali su na odmor otišli sa devet golova zaostatka (6-15).

U drugom poluvremenu Španjolci su bez većih problema kontrolirali utakmicu i na kraju su uvjerljivo slavili sa 31-20.

U redovima Španjolske Eduardo Gurbindo zabio je 6, a Ferran Sole i Adrian Figueras po 5 golova. Kod Makedonije najbolji su bili Dejan Manaskov i Stojanče Stoilov sa po 4 pogotka.

Prethodno su rukometaši Danske svladali Njemačku sa 26-25 (8-9). U izjednačenoj utakmici u kojoj nitko nije imao više od dva gola prednosti, pogodak Caspera Mortensena u 54. minuti, kojim je Danska povela 23-20, prelomio je susret.

Kod Danske najbolji strijelac bio je Hans Lindberg sa 9 golova, a Mikkel Hansen zabio je 5, ali sve u drugom poluvremenu. Njemačku je predvodio Julius Kuhn sa 6 pogodaka, a Steffen Weinhold zabio je 5.

Danska, koja je prije dva dana svladala Sloveniju sa 31-28, sada ima 6 bodova. Njemačka je ostala na 4, Španjolska ima također 4, Makedonija je ostala na 3 boda, Češka ima 2, a Slovenija 1 bod.




U sljedećem kolu skupine II, koje je na rasporedu 23. siječnja, sastaju se Slovenija – Španjolska, te Makedonija – Češka.

Autor:Hina, AKK
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.