Foto:Guliverimage

MAĐARI NASTAVLJAJU PROVOCIRATI! ‘Dozvolit ćemo zastavu Velike Mađarske na stadionima’

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

Mađarski nogometni savez odlučio je ignorirati zahtjeve UEFA-e, da ne ističu znakovlje Velike Mađarske na nogometnim utakmicama, zbog pobune nogometnih saveza ponajprije Rumunjske ali i Hrvatske.

Velika Mađarska je tvorevina koja osim navedene države obuhvaća teritorije Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine, a premijer Orban je znao nositi šal sa spornim obilježjem.

No Mađari imaju vlastito objašnjenje znakovlja te njihov nogometni savez nema namjeru zabraniti isticanje istih na nogometnim utakmicama, iako ih je UEFA upozorila kako će ih kazniti.

Povijesna karta

“Radi se o povijesnoj karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osjećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sljedeće dvije utakmice. Rumunjski nogometni savez očito je pogrešno interpretirao te simbole i zbog toga napao mađarski savez”, pišu iz mađarskog nogometnog saveza i dodaju:

“Nastavljamo se boriti protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali zastave ćemo dozvoliti i zbog toga ne bismo trebali biti optuženi za rasizam ili isključivost”, zaključuje mađarski nogometni savez u priopćenju.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.