Photo: Igor Kralj/PIXSELL

LIVAKOVIĆ OTKRIO S KIM IMA POSEBAN ODNOS! ‘Često se čujem sa Subom, u sjajnim smo odnosima i naravno da ga ponekad pitam za savjet’

Autor: Gordan Šojat

Dinamova i Vatrena jedinica Dominik Livaković diže svoju formu iz utakmice u utakmicu a  no što najviše fascinira kod mladog igrača je njegova smirenost i fokusiranost na posao kojeg obavlja vrhunski.

Dominik nije psihički pao nakon utakmica s Francuskom i Portugalom u Ligi nacija a svojim obranama u Europa ligi osigurao je Dinamu remi protiv Feyenoorda.

Tako je mladi vratar dao intervju za web stranicu HNS-a u kojem je opisao svoju vrhunsku formu i otkrio s kim ima poseban odnos.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

? Reprezentativni čuvar mreže o odlukama u djeliću sekunde, dvoboju GNK Dinamo Zagreb i Feyenoorda, šansama za europsko proljeće, nadolazećem srazu s Vlašićem i Bistrovićem, završetku Lige nacija… ➡️ https://bit.ly/2IZCymO #BudiPonosan #Obitelj #Vatreni?

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




 

“Specijalist za jedanaesterce? Pripremam se koliko mogu, treneri me također savjetuju, ali… Na kraju se sve svede na instinkt i procjenu. Odluku moraš donijeti u djeliću sekunde…”, kaže Livaković, koji je, kad su kazneni udarci u pitanju, imao od koga učiti u reprezentaciji. Danijel Subašić nosio je Hrvatsku u dvjema utakmicama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (Danska, Rusija) koje su odlučili “ruleti jedanaesteraca”. Uostalom, Dominik je na svom Instagram profilu, ispod fotografije na kojoj se vidi kako brani jedanaesterac protiv Feyenoorda, ovako poručio Subi: “Pozorno sam gledao 2018.!”.

“Često se čujem sa Subom, u sjajnim smo odnosima i naravno da ga ponekad pitam za savjet. Ipak Suba iza sebe ima veliko iskustvo.”.




Iako je u prvom poluvremenu Feyenoord imao bolje prilike, stječe se dojam da na kraju za bodovima u prvom redu može žaliti Dinamo.

“Tako je ispalo. Malo smo se tražili na početku, ali na kraju smo mi bili ti koji imaju pravo žaliti za bodovima. Šteta što nismo iskoristili dobru igru u nastavku utakmice, ali vratit će nam lopta negdje drugdje. Feyenoord je imao bolji ulazak u utakmicu, ali poslije dvadesetak minuta bila je to egal utakmica. U nastavku smo mi bili ti koji su određivali ritam igre i stvarali dobre prilike. Na žalost, nismo to uspjeli iskoristiti i pobijediti.”.

Ako je suditi po ishodima prvoga kola, skupina K Europske lige bit će vrlo izjednačena. Obje utakmice okončane su bez pobjednika pa sve sugerira da se rasplet neće znati do samoga kraja.

“Odmah poslije ždrijeba bilo mi je jasno da će se putnici u nokaut fazu čekati do zadnjeg kola. Zaista mislim da u ovoj skupini nema izrazitog favorita kao niti autsajdera, svaka momčad morat će se dobro namučiti za bodove.”.

Već idući tjedan “modre” očekuje zahtjevno moskovsko gostovanje protiv CSKA, a Dominika dueli s reprezentativnim suigračem Nikolom Vlašićem.

“Igramo protiv vrlo jake momčadi koju maksimalno uvažavamo. Međutim, puni smo samopouzdanja i vjere da u Moskvi možemo napraviti nešto konkretno. Kad je Niksi u pitanju, činjenica da se u jakoj konkurenciji izborio za minutažu u reprezentaciji dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Radujem se svakoj njegovoj dobroj partiji, osim možda ove dvije protiv Dinama u Europskoj ligi.”.

Hrvatsku uskoro očekuju posljednji ovogodišnji ispiti, prijateljska utakmica s Turskom (11. studenoga), odnosno završni dvoboji u Ligi nacija protiv Švedske (14. studenoga) i Portugala (17. studenoga). Sve ukazuje da će za Hrvatsku odlučujući susret biti onaj sa Šveđanima u Solni.

“Ispalo je tako da će nam ta utakmica sa Švedskom vjerojatno biti ključna. Općenito mislim da smo u listopadu napravili dobar posao, ostvarili smo pobjede nad Švicarskom i Švedskom, a protiv vrlo jake francuske momčadi biti u egalu do samoga kraja. Sve to čini me optimistom uoči utakmica u studenom kojima se jako radujem.”.

Nogomet se našao u “raljama” pandemije koronavirusa, utakmice HT Prve lige odgađaju se jedna za drugom…

“Najgore od svega je što smo nemoćni. Napraviš sve što možeš, ali opet ne ovisiš sam o sebi. Situacija nije dobra i pozivam sve da budu odgovorni prema sebi i drugima.”, zaključio je Livaković.

 

 

 

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.