Photo: Profimedia

LINO ČERVAR PRED VELIKU UTAKMICU: ‘Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda nova pjesma’

Autor: HINA/GIŠ

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar svjestan je važnosti sutrašnje utakmice protiv Argentine te je naglasio kako naša “Kauboji” respektiraju protivnika.

“Respektiramo Argentinu, imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača.”, rekao je izbornik Lino Červar uoči subotnjeg ogleda protiv Argentine u 2. kola drugog kruga SP-a u Egiptu.

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo s 28-22 i Bahrein s 24-21, a izgubila od Danske 20-31, dok je u drugom krugu porazila Japan 28-24. Tom pobjedom su “Gauči” otvorili vrata mogućeg prolaska u četvrtfinale.

Međutim, Argentinu posebno pamtimo sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine. “Gauči” su na startu prvenstva šokirali Hrvatsku pobjedom 30-29. No, dva tjedna kasnije Hrvatska je postala svjetski prvak, a 15 mjeseci poslije i olimpijski pobjednik.

Ovoga puta “Kauboji” nemaju pravo na pogrešku jer bi novi kiks možda značio i oproštaj od plasmana u četvrtfinale.

“Vraća im se igrač Montpelliera Diego Simonet, on im je važan igrač. Imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača. Odlični su u tranziciji,” istaknuo je Červar.

Hrvatski izbornik je naglasio kako njegovi odabranici moraju igrati “čvrsto u obrani, te taktički disciplinirano.”




“Moramo igrati čvrsto u obrani i diktirati igru, biti taktički disciplinirani, morat ćemo i smanjiti broj tehničkih pogrešaka,” istaknuo je.

Hrvatska bi pobjedom osigurala četvrtfinale, a potom u zadnjem kolu protiv Danske igrala za prvo mjesto u skupini.

“Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda “nova pjesma”. Plasirati se među osam najboljih na svijetu je uspjeh. Nije to što mi želimo, ali ne može se podcijeniti,” rekao je Červar, te još jednom naglasio: “Sada razmišljamo samo o Argentini, Južnoamerikanci su pokazali kako su nezgodni. No, mi smo dovoljno inteligentni i mudri, bolje biti koncentriran i spreman nego naivan,” zaključio je Lino.




 

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.