FOTO: SEHA league

LIGA PRVAKA: PPD Zagreb uopće nije bio konkurentan PSG-u

Autor: Andrija Kačić Karlin

Na otvaranju natjecanja u A skupini rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni poražen od francuskog prvaka Paris Saint Germaina sa 29-37.

Moćni francuski sastav nije dozvolio nikakvo iznenađenje na otvaranju Lige prvaka. Već su prve minute pokazale kako su Parižani doputovali u Zagreb maksimalno ozbiljni.

Gosti su poveli 5-1 pokazavši kako neće dozvoliti nikakvo iznenađenje. Hrvatski prvak se hrabro borio, u 17. minuti je smanjio na dva gola zaostatka (7-9). No, Francuzi su do poluvremena poveli sa četiri gola razlike (19-15).

Na otvaranju drugog dijela PPD Zagreb se spustio na minus dva i držao je priključak do 39. minute, no više od toga nije išlo. Na polovici drugog dijela bilo je +6 (28-22), u 47. minuti je bilo sedam razlike (29-23), a tri minute prije kraja i najvećih +8 (36-28). Na koncu je završilo 37-29.

Napad Zagreba je dobro funkcionirao, no previše je golova hrvatski prvak primio kako bi se mogao nadati uspjehu protiv pariškog sastava.

PSG su do pobjede predvodili Kim Ekdahl sa sedam golova, Sander Sagosen sa šest, te Nedim Remili i Kamil Syprzak sa po pet golova. Kod Zagreba najefikasniji su bili Damir Bičanić i Zlatko Horvat sa po šest golova, te Ante Gadža i David Mandić sa po četiri pogotka.

U prvom susretu iz skupine A Pick Szeged je pobijedio Barcelonu sa 31-28.




Mađarski sastav je u sjajnoj atmosferi slomio Barcelonu na krilima odličnih Jorgea Maquede sa sedam i Bogdana Radivojevića sa šest golova, dok je Luka Stepančić zabio tri gola. U završnici susreta s nekoliko sjajnih obrana istaknuo se i Mirko Alilović. Kod Španjolaca najefikasniji je bio Ludovic Fabregas s 8 golova, a naš Luka Cindrić za Barcu je postigao jedan gol.

Idući nastup u Ligi prvaka, PPD Zagreb će imati 22. rujna na gostovanju u Danskoj protiv Aalborga. PPD Zagreb je prošle sezone dogurao do osmine u finala ispavši od kasnijeg europskog prvaka Vardara.

REZULTATI:




PPD Zagreb – PSG 29-37
Pick Szeged – Barcelona 31-28

U nedjelju:
Celje Pivovarna Laško – Flensburg-Handewitt
Elverum – Aalborg

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.