Photo: Profimedia

LIGA PRVAKA: Inter s Vatrenima promašivao u Ukrajini, Bayern ostvario cilj u Moskvi

Autor: Ivor Krapac

Na početku drugog kola Lige prvaka, Bayern je u Moskvi slavio s 2:1 protiv domaćeg Lokomotiva. U dresu Moskovljana je prvih 45 minuta odradio Vedran Ćorluka, a na poluvremenu je zamijenjen zbog ozljede zadnje lože.

Inter je u Ukrajini mogao do pobjede protiv Šahtara, često je prijetio domaćoj momčadi, ali završilo je bez golova. Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu, dok je Ivan Perišić ušao u 72. minuti.

Skupina A:

Lokomotiv Moskva – Bayern 1:2

Bayern je u Moskvi uzeo drugu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka uspjehom protiv Lokomotiva. Nakon što su bili sjajni u pobjedi s 4:0 protiv Atletico Madrida, aktualni europski prvaci imali su teži posao u Moskvi, no uspjeli su stići do cilja.  Za Bayern su zabili Goretzka (14′) i Kimmich (79′), dok je Lokomotivu privremeno izjednačenje donio Mirančuk (70′).

U dresu Moskovljana je na početku utakmice svoje standardno mjesto u obrani imao kapetan Vedran Ćorluka, a bivši Vatreni zamijenjen je zbog ozljede nakon prvog poluvremena. Ušao je Rajković koji se ubrzo istaknuo blokirajući šut Kimmicha u sjajnoj šansi za Bayern.

Bayern će iz drugog poluvremena pamtiti i 66. minutu u kojoj je prvotno bio dosuđen penal nakon kontakta Kulikova i Lewandowskog, no ta je odluka promijenjena nakon VAR-a i pregleda snimke što je rezultiralo konačnom presudom da penala nema zbog Comanovog zaleđa. Ipak, s obzirom na Kimmichov gol koji je odlučio utakmicu Bavarci se neće previše osvrtati na to da nije bilo penala.




Skupina B:

Šahtar – Inter Milano 0:0

Nakon samo boda kod kuće protiv Borussije Mönchengladbach, Inter je uzeo i gostujući bod protiv Šahtara koji je u prvom kolu iznenadio pobjedom nad Realom u Madridu. Marcelo Brozović odigrao je cijelu utakmicu za goste iz Milana, dok je Ivan Perišić je u 72. minuti zamijenio Lautara Martineza.




Inter je bio opasniji, ali nije kapitalizirao svoju inicijativu. Barella je u ranoj fazi susreta uzdrmao prečku, a Lukaku je bio blizu u završnici prvog poluvremena, ali i on je pogodio prečku nakon što je pucao iz slobodnog udarca. Rano u drugom poluvremenu Martinez je iz čiste pozicije promašio gol nakon što je domaći golman Trubin obranio Brozovićev udarac.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.