Foto:twiterscreenshot

LEGENDARNO PRIJATELJSTVO SRBINA I HRVATA: ‘Sportsko rivalstvo Hrvatske i Srbije neće proći bez ljubavi i poštovanja, iako nisam gej’

Autor: G.I.Š.

Sarajevo je ovih dana bilo centar regije na kojoj su se na konferenciji “Simposar”, okupili legendarni sportaši iz zemalja bivše Jugoslavije.

U pitanju je međunarodni sportski simpozij, koji je okupio puno slavnih imena iz cijele regije, a događaj je otvoren promocijom filma o legendarnom nogometnom treneru, Miroslavu Ćiru Blaževiću, pod nazivom “Ćiro-nikad ispričana priča”.

Među uzvanicima bili su i izbornici vaterpolo reprezentacija Srbije i Hrvatske, Dejan Savić i Ivica Tucak koji njeguju dugogodišnje prijateljstvo.

Osvoji nagradu fair play

Njihovo prijateljstvo istaknuto je kao primjer koji bi trebali slijediti svi u regiji, budući da su Savić i Tucak na “Simposaru” dobili jednu od mnogobrojnih nagrada, od kojih je 12 za životno djelo i to onu za “fair play i zdravo rivalstvo”.

“Uvijek je lijepo biti s mojim prijateljem Dekijem. Nisam mu „došao glave“ u Tokiju. Uvijek treba biti čovjek, tako sam i čestitao Dekiju kad već ja nisam mogao, drago mi je što je on osvojio olimpijsko zlato. Nikad sportsko rivalstvo Hrvatske i Srbije neće proći bez ljubavi i poštovanja, iako nisam gej. Ništa ne može, niti će pokvariti naš odnos. Deki, hvala ti, želim ti da ja imam više uspjeha nego ti”, šaljivo je govorio Tucak dok je Savić istaknuo:

“Čast mi je što se nalazim pred takvim legendama sporta. Naša ljubav i vječno prijateljstvo su nešto jedinstveno i na najvećem mogućem nivou. Ako pričamo o vaterpolu u regiji, pored Hrvatske, Crne Gore i Srbije, apeliram neka se proba, ja bih probao i siguran sam da uz trud i rad BiH može biti četvrta jaka reprezentacija u europskom i svjetskom vaterpolu”.




Lijepo događanje

Ovom događaju u Sarajevu prisustvovali su, između ostalih, i legende Partizan, Dževad Prekazi i Bajro Župić, koji se prisjetio čuvenih duela s velikanima Crvene zvezde, poput Dejana Savićevića i Dragana Stojkovića Piksija. Prisutni su bili i Razija Mujanović, Husref Musemić, Stjepan Deverić, Samir Avdić i mnogi drugi.

Miroslav Ćiro Blažević iz zdravstvenih razloga, nažalost, nije mogao nazočiti promociji filma o sebi, ali je putem video linka pozdravio sve prisutne, uz želju da se uskoro svi zajedno “ponovo druže na čaršiji”.




Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.