Foto: GuliverImage/Rob Prange

LEGENDARNA TENISAČICA NAPALA HRVATA! ‘Treba pokazati više poštovanja’, dobila brutalan odgovor

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Australian Open je završio, a na njegovu kraju, najviše se pričalo o pobjednicima Novaku Đokoviću i Arini Sabalenki, no dio pozornosti privukla je i finalistica u ženskom singlu, Jelena Ribakina, rođena Moskovljanka koja igra za Kazahstan, zbog priče povezane s njezinim trenerom.

Riječ je o Hrvatu Stefanu Vukovu, rođenom Riječaninu, koji se našao na udaru velike američke bivše tenisačice Pam Shriver, legende koja je najpoznatija po sjajnoj suradnji s Martinom Navratilovom u konkurenciji parova, a bila je treća na svijetu i u singlu. Shriver je danas teniska komentatorica, u ulozi u kojoj je imala što za reći o hrvatskom treneru uoči subotnjeg finala ženskog turnira u Melbourne Parku.

Podsjetimo, Bjeloruskinja Sabalenka je u tom finalu došla do 4:6, 6:3, 6:4 protiv Ribakine, koja je time ostala korak do novog velikog trofeja u suradnji s Hrvatom, nakon lanjske pobjede na travi Wimbledona. Shriver je u toj suradnji usmjerila oštricu kritike prema Vukovu, napadajući ga zbog ponašanja za vrijeme nastupa igračice s kojom radi.

Govorila o nedostatku poštovanja

“Dok Ribakina nastoji doći do drugog naslova na Grand Slam turnirima u razmaku od sedam mjeseci, nadam se da će pronaći trenera koji joj se obraća i prema njoj se odnosi s više poštovanja, u svim situacijama, ne prihvaćajući ništa manje od toga”, napisala je Shriver na Twitteru.




Odmah nakon toga, u raspravu s Amerikankom ušao je Dmitrij Tursunov, nekadašnji ruski tenisač, danas trener koji trenutno surađuje sa Švicarskom Belindom Bencic. Tursunov je krenuo braniti hrvatskog trenera, ističući uspjehe s Ribakinom, s velikom ulogom koju Vukov ima u radu s 23-godišnjom rođenom Moskovljankom.

Tursunov je bio oštar, ali još brutalniji odgovor imala je Ribakina, koja je u svojem obraćanju odbacila napad na svojeg hrvatskog trenera kao – lažne vijesti.

“Svi koji me znaju, znaju i da ne nikad ne bih prihvatila trenera koji ne poštuje mene i napor koji ulažem. Možda sam tiha na terenu i generalno, ali unutra je prava natjecateljica koja želi napraviti velike stvari,  a Stefano mi je pritom jako pomogao”, napisala je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona, dodajući da se odbace neistine koje se šire.




Svojeg trenera hvalila je zbog strasti koje pokazuje i teniskog znanja kojim joj pomaže, a javio se i sam Vukov, s reakcijom koja bi se mogla opisati riječima da nije divljak kakvim ga prikazuje napad Pam Shriver.

Kako je donio australski Fox Sports, riječi hrvatskog trenera bile su da se svaka snimka može izvući iz konteksta i zbog toga sa sobom povući kritike. “To je dio našeg sporta, to je normalno”, rekao je hrvatski trener.

“Na stadionu je 10 tisuća ljudi, nije lako privući pozornost igračice, ljudi to razumiju. Moram nešto viknuti ako vidim da stvari ne idu kako bi trebale”, dodao je Vukov o svojem odnosu prema Ribakinoj i kritikama koje dolaze.

Istaknuo je da mu je u prvom planu obaviti najbolji mogući trenerski posao, a dodao je da Ribakina trenersku pomoć za vrijeme meča koristi najbolje što može.

Javio se i Patrick Mouratoglou, poznati francuski trener koji je dugo radio sa Serenom Williams i zna kako obaviti pravi posao, a također je stao u obranu lanjske pobjednice Wimbledona i posla koji obavlja rođeni Riječanin.

Puno je podrške stiglo Vukovu nakon napada koji je odjeknuo…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.