Arkan na klupi Obilića/ Guliver image

Veliki igrač Crvene zvezde o obračunu u Zagrebu: ‘Arkanova politika je iza svega’

Autor: I.L.

Na današnji dan prije 34 godine dogodio se sukob na Maksimiru koji je zauvijek promijenio povijest. Delije su na Maksimir došle kako bi izazvale nerede, a ne da podrže Crvenu zvezdu koja je u Zagreb stigla u goste. U obranu svoga grada i navijača stali su Bad Blue Boys.

Dragiša Binić, bivši napadač Crvene zvezde i Jugoslavije otvoreno je pričao o svojem životu, nogometnoj karijeri te otkrio sočne detalje vezane uz njegov život. Otkrio je da je bio Arkanov miljenik za Kurir je pričao što se događalo tog dana.

Za Srbiju je bila teška situacija, počelo je da se dešava raspad države, da tako kažem, predratno stanje. Prvenstvo je bilo u tijeku i nije bilo toliko problema između sportaša i igrača. Tamo su političke i navijačke tenzije bile veće. Odakle su hrvatski navijači počeli incident na toj utakmici? I onda je normalno da Delije, takve kakve jesu, ne prihvaćaju biti u podređenoj situaciji. Tada su se sukobili i dogodilo se ono što se dogodilo na terenu” započeo je,

Screenshot: YouTube/HRT

Arkan kao organizator

Zatim nastavlja: “Sjećam se, bio sam tamo, dolazio sam u Zvezdu i znam da je bila specifična situacija i da su bili organizirani, čak su i navijači išli organizirano, jedna grupa je išla vlakom, neki su išli privatno, autom. Znali su da će tu biti neki eksces i možda ih je to spasilo da je bila manja grupa navijača jer bi imali veći problem. Ovako su im se suprotstavili i bili kompaktni, ali u to vrijeme mislim da je vođa navijača još bio tu, a i Arkan, zar ne? I to je organizirao, tako da su oni, jer su bili kompaktni u grupi, uspjeli izbjeći veće posljedice i obračunati se s navijačima, te su se organizirano vratili bez daljnjih ekscesa.”

Za kraj je rekao: “Propast države, opet, sve je napravila politika. Da nije bilo tog političkog naboja i da ljudi na vlasti nesvjesno svojim izjavama i djelovanjem nisu stvarali probleme, osobno među ljudima, između dva naroda. Ali Srbi su možda malo konkretni po jednom pitanju. Nismo ni danas i uvijek u povijesti, nikad nismo napadali, a nismo napadali sami sebe.

E sad, netko je pomislio da ako je nešto trenutno jače, da može napasti i napraviti problem. A ovdje se zna da smo u situaciji, mi smo jedini, da tako kažem, bijelci koji su se suprotstavili najvećoj svjetskoj sili, je li tako? NATO je bombardirao preko dvadesetak zemalja. Sad, danas, kad gledam s ove strane, ako smo takvi bili tada i bili kroz povijest, što nam je ovo danas? Gdje nam je ta linija, da nećemo prihvatiti nešto više, nešto da znamo gdje je crvena linija.”

Đoković usred drame, moguća i tužba: Pamti se što je napravila jedna od najljepšihAutor:I.L.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.