LAKRDIJAŠI IZ BARCELONE DOVELI ZVIJEZDU SAMO DA BI GA PROSLIJEDILI: Hoće li Parižani pristati na zamjenu?

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Antoine Griezmann sinoć nije počeo dvoboj protiv Seville na Camp Nou  uderbiju kola, i Barcelona je instant izgledala ubojitije. Možda ne toliko zbog njegovog neigranja koliko zbog povratka Lionela Messija. Vratio se Argentinac, a kada je on u igri, za njega je pupčanom vrpcom vezan Urugvajac Suarez. Uvijek je tu negdje. Odnos dvojice latinosa više je od prijateljstva, privatno su bliski, a na terenu komuniciraju gotovo telepatski. Kada su zdravi njihov status je gotovo neupitan, jedino se postavlja pitanje trećeg napadača.

Sinoć im je društvo u napadu pravio Masour Ousmane Dembélé, čovjek koji je doveden iz Borussije D. za 140 milijuna eura da bi zamijenio rasplesanog Neymara. Nije to bila partija života crnoputog Francuza ali ne može se reći ni da je nedostajao “bljedoliki” Griezmann, dapače. Dembélé je asistirao Suarezu za prekrasan pogodak škaricama i vodstvo 1 – 0.

Griezmann je susret do kraja promatra s klupe za zamjene. U Barcelonu je prošlog ljeta stigao iz Atletico Madrida za 120 milijuna eura. U devet je susreta trima golovima dodao dvije asistencije,  no u igri tada nije bilo Messija, a Barcina igra je izgledala neinspirativno,  nekako “na silu”, kao da glumi samu sebe. Možda je dolazak Messija na teren uzrok lepršavijeg Rakitića, Suarez je bez sumnje drugi čovjek kada je Argentinac iz Rosarija uz njega.

Nije nepoznanica da je Messi alfa i omega svlačionice, i da mu se u određenoj mjeri pokorava i čelništvo kluba, pa ako ovome Griezmann nije sjeo, žali Bože bačenih milijuna. Dio medija već špekulira kako je Francuz jednom nogom na izlaznim vratima Barce, a čovjek prosjedio tek jednu utakmicu. Dobro da nije i posijedio.

“Senzaciju” je donosi Le10Sport koji tvrdi kako će francuski napadač Barcelonu napustiti već u siječnju, a najkasnije idućeg ljeta, i to kao dio novog transfera katalonskog diva. Barcelona želi vratiti Neymara, a Griezmann bi trebao u Pariz preseliti kao dio dogovora za Brazilca. Kad nisu mogli Rakitić i Dembele, možda može Antoine.

Špekulacije se nastavljaju ali jedno se priznati mora, Barca s Messijem izgleda punokrvno, moćno, i to je razlog zašto ga klub sluša. Messi jest Barcelona. No ipak, nije li “ugledni” talijanski novinar nedavno tvrdio da je transfer Neymara iz Pariza u Barcelonu riješena stvar, pa su svi mediji kao pijani prenijeli vijest? Spustimo loptu na zemlju, Messi je tu, a sezona je tek počela.




Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.