Photo: Profimedia

KRIZA TRESE LIVERPOOL: Pet momčadi koje pretendiraju na naslov garant su uzbuđenja do kraja sezone

Autor: Gordan Šojat

Jučerašnji derbi Premier lige pokazao je kako ipak ove godine izabranici Jurgena Kloppa neće imati lagani put prema obrani naslova u Engleskoj.

Iako je utakmica završila bez golova Liverpool je u očitoj krizi, a njegovi napadači nisu postigli gol već 348 minuta pa se tako klub iz grada Beatlesa spustio na četvrto mjesto ali mu prijete Tottenham i Everton koji uz samo dva boda manjka ima i utakmicu manje.

Klopp inače nije bio nezadovoljan prikazanom igrom ali je naglasio kako je ove sezone primarni cilj osigurati Ligu prvaka.

“U sezoni smo u kojoj smo završili drugi s 97 bodova, o osvajanju naslova počeo sam razmišljati tek kad je bilo jasno da smo izborili Ligu prvaka. Znam svoj posao. Znam što moram učiniti.”, rekao je Klopp pa je objasnio što je točno mislio:

“Moram se plasirati u Ligu prvaka i znam koliko je to teško.  Ljubitelji nogometa nemaju strpljenja. Žele pobjedu u svakoj utakmici. Ne razlikujem se previše od toga. Ali dovoljno sam dugo u poslu da znam da postoje teža razdoblja. I ovo nije najteže razdoblje koje sam prošao u životu, nije ni blizu. Moramo biti strpljivi.”, zaključio je Jurgen.

S druge strane Ole Gunnar Solskjaer i njegov ManU ostali su na vrhu Premiershipa s utakmicom više od drugoplasiranog Cityja, ali on smatra kako njegovi momci mogu bolje.

“Mislim da nismo igrali dovoljno dobro. Nismo se nametnuli u igri. Stvorili smo dvije odlične prilike, golman je dvaput briljantno obranio. Oni su odlična momčad, ali imaju problema s ozljedama. Dobar je osjećaj što su igrači razočarani što su odavde otišli sa samo jednim bodom.”, rekao je Ole Gunnar.




Premiership ove godine je uistinu vrlo izjednačen te će biti zanimljivo do samog kraja pošto je pet momčadi stisnuto unutar samo pet bodova na vrhu ljestvice.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.