Foto: Armin Durgut/HaloPix/PIXSELL

KOSOVO PRIJETI NEIGRANJEM: Španjolci poručili da ih neće tretirati kao državu

Autor: H.V.

Predstavnici Nogometnog saveza Kosovo poručili su kako odbijaju igrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u gostima kod Španjolske jer su domaćini najavili kako neće tretirati Kosovo kao suverenu državu.

Španjolsko ministarstvo vanjskih poslova izdalo je naređenje da Kosovo ne smije imati tretman suverene države zbog toga što Španjolska ne priznaje Kosovo kao državu.

Zbog toga komentatori i organizatori utakmice ne smiju govoriti da igraju protiv Kosova, već protiv momčadi s teritorija Kosova. Isto tako, zastava Kosova se ne smije prikazati uz španjolsku zastavu, a himna Kosova neće biti predstavljena kao nacionalna himna već kao glazba koja predstavlja teritorij Kosova.

“Uzaludan i nepravedan potez”

Iz njihovog saveza su izdali priopćenje.

“Potez Španjolaca je uzaludan i nepravedan. Mi smo država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja svijeta te smo članica UEFA-e i FIFA-e. Pravila UEFA-e i FIFA-e su kristalno jasna i Španjolci to znaju te ne smiju mijenjati ta pravila. Igrat ćemo utakmicu samo pod našom himnom i zastavom. U suprotnom, nećemo izaći na teren”, rekli su iz njihovog Saveza.




Autor:H.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.