Foto: Zvonko Pavic/CROPIX

ZADRU PRIJETI RASPAD, NAJBOLJI IGRAČ VEĆ ŽELI OTIĆI: Javio se trener, ‘apeliram da nam u gradu pomognu’!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Zadar je ove sezone pravi na parketu, predvodi sve hrvatske predstavnike kao trenutno šestoplasirani u regionalnoj ABA ligi, dok je u domaćem prvenstvu s omjerom 12-3 pobjedu daleko od vodeće Cibone, no u klubu nije idealno stanje.

Po riječima trenera Danijela Jusupa, daleko od toga, a Jusup ne tako davno izbliza već dobro zna kako izgledaju besparica i teški uvjeti za rad, s obzirom na to da je bio na klupi Zagreba prije nego je klub iz Trnskog ugasio svoj profesionalni pogon.

Iskusnom treneru sada nije lako na zadarskoj klupi, o čemu je pričao pred novinarima nakon što je s momčadi jučer slavio domaću pobjedu nad Borcem iz Čačka u ABA ligi, s 85:75 u utakmici 17. kola u Dvorani Krešimira Ćosića.

Plaća već dugo nema

“Bez primanja smo već neko vrijeme, prvenstveno stručni stožer. Traje već četiri mjesca, ne znam do čega je to”, rekao je Jusup u svojem istupu, a donosi Zadarski.hr.

“Dečki daju sve od sebe. Ja sam samo trener, ali apeliram na ljude koji vode klub ili na Grad Zadar ako se to može riješiti jer je teško. Zahtjevi su veliki. Mi dajemo veliki angažman i ružno je da moramo posuđivati novac za egzistenciju”, dodao je iskusni trener.

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Jusup je spomenuo da jedan igrač nije dobio plaću od početka sezone, Zadarski.hr donosi da se radi o Amerikancu Juanu Davisu koji unatoč tome gura dalje u klubu, a ono što je sada teško, uskoro bi moglo biti još gore.

Tešku situaciju podcrtava opasnost da iz kluba ode Luka Božić, ovosezonski glavni adut na parketu. Kako donosi Zadarski.hr, podnio je zahtjev za raskidom ugovora ako se dugovanja ne riješe do kraja tjedna. Božić je jučer još igrao i predvodio je momčad s 22 poena protiv Borca, uz osam skokova, ali upitno je hoće li biti novih nastupa u Jusupovoj momčadi.




Kako ukazuju trenerove riječi, s apelom s kakvim nije lako izaći javno, prijeti i teži raspad.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.