Screenshot

‘VOLIM DIVCA, ON JE STRAŠAN MOMAK, ALI TA POLITIKA…’: Srbi izvukli intervju Dražena Petrovića

Autor: Dnevno.hr/ I.L

U trenutku kada je počeo Domovinski rat, Dražen Petrović došao je u New Jersey Netse. Bila je to prekretnica u karijeri jer Dražen je 2 godine proveo na klupi Portlanda.

Dražen je prosječnu ekipu Netsa odveo u doigravanje, a on sam postao treći najbolji šuter lige iza Jordana i Millera. Sve to omogućilo je da ‘Petrov’ postane velika zvijezda, a samim time i ambasador ratom zahvaćene Hrvatske.

Prije rata Vlade Divac i Petrović bili su dobri prijatelji. Bili su jedini ‘Jugoslaveni’ u NBA-u te su se čuli svaki dan. Divac je u Lakersima brzo postao zvijezda, a Dražen je u Portlandu pružao dobre partije, ali nije bio starter.

‘Politički razlozi’

U pravu u tim teškim trenutcima Divac je Draženu zbog blizine postao najbolji prijatelj.  Početkom rata prijateljstvo je puklo, a zašto Dražen je 1992. rekao za američki TNT.

 

U videuu legendarni kapetan objašnjava kako je Divac dobar momak, ali se ne mogu družiti zbog političkih razloga.  Logično je zaključiti da je Dražen tako i mislio zbog incidenta sa zastavom.

“Ne, nisam pričao s njim, ali bili smo vrlo bliski kad sam igrao u Portlandu. Ali stvari su postale teške u našoj zemlji i od tada nismo razgovarali”, rekao je novinaru.




“Je li to zato što ne voliš Divca ili sebi ne možeš dozvoliti kontakt?”, upitao ga je novinar.

“Volim, volim Vladea, mislim da je dobar momak, dobar političar, ali to je prije svega politička stvar”, rekao je u odgovoru.

Amerikanci su snimili i film ‘Nekoć braća’ koji govori o njihovom prijateljstvu. Aco Petrović je rekao da oni nikad nisu bili bliski poput braće, ali da je Divac bio velika potpora njegovom bratu u teškim trenutcima.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.