Facebook: Ivica Zubac (Official)

(VIDEO) ZUBAC UŠAO U LAKERSOVU POVIJEST: Hrvatski košarkaš bolji je od Kobeja Bryanta i Magica Johnsona!

Autor: Bruno Herljević

Zubac je ubacio 25 koševa, imao je 11 skokova i po jednu blokadu i asistenciju. Šut iz igre bio mu je fantastičan, gađao je 12 od 15!

Hrvati polako postaju hit u NBA ligi. Iz dana u dan gledamo sve bolje nastupe Darija Šarića i Bojana Bogdanovića, a sve češće im se priključuje i Ivica Zubac. Mladi centar s adresom u Los Angelesu uspio odigrao je najbolju utakmicu za svoj Lakers ove sezone. Zubac je ubacio 25 koševa, imao je 11 skokova i po jednu blokadu i asistenciju. Šut iz igre bio mu je fantastičan, gađao je 12 od 15! Uz to valja naglasiti kako je Zubac srušio rekord, postao je najmlađi košarkaš u povijesti kluba koji je ostvario ‘double-double’ učinak. Ipak, cijeli taj njegov trud nije se isplatio jer je njegova momčad poražena od Denvera 101:129.

“Ma koga briga za moj rekord. To ne znači ništa. Ubacio sam 25 koševa, ali smo izgubili sa skoro 30 razlike. Što to znači? Ništa. Pa radije bih da sam zabio pet koševa, ali da je moja ekipa slavila”, kazao je Zubac nakon utakmice.

“Ma nismo se borili, nismo spremni, sramota. Mlada smo momčad i trebali bi se trgati na svaku loptu, trebali bi biti sretni što smo na parketu. Očito je da to nismo radili u ovoj utakmici i može nas biti sram”, odrješito će Zubac.

Ipak, valja naglasiti još jednom, ma koliko Ivici to trenutno bilo beznačajno, kako je njegov rekord velika stvar ako se uzme u obzir da su kroz Lakers prodefilirala neka legendarna imena poput Bryanta i Magica Johnsona.

Što se tiče nastupa ostalih Hrvata u NBA-u, nitko baš nije imao dobru večer. Washington je poražen od Minnesote sa 119:104, a Bogdanović je za Wizards ubacio 12 koševa, ugrabio je četiri skoka i jednom astistirao. Bobu nije išao šut, gađao je tek 3/11 iz igre, a trice 1/6.




Sacramento je svladao Orlando sa 120:115, a Hezonja je pridonio u porazu s devet koševa, tri skoka i jednom asistencijom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.