EPA/DAVID MAXWELL

(VIDEO) WARRIORSI RASTURILI CLEVELAND! Golden State na korak od finala, LeBron zakucavao kao na All-Staru

Autor: HINA/B.H.

Golden State Warriors su na korak od obrane naslova prvaka NBA nakon što su sinoć u trećoj utakmici finala u Clevelandu svladali domaće Cavalierse sa 110-102.

Pobjedu je Warriorsima osigurao sjajni Kevin Durant koji je utakmicu završio sa 43 koša.

Golden State mogu treći naslov u četiri godine osigurati u četvrtoj utakmici koja se igra u petak u Clevelandu.

Ni jedna momčad nije vodila s više od tri razlike u zadnjoj četvrtini dok Stephen Curry nije zabio tricu dvije i pol minute prije kraja čime je doveo Warriorse u vodstvo od 101-97. LeBron James je tada zabio tricu i približio Cleveland na koš zaostatka. Tada Andre Iguodala, koji se vratio na teren sinoć nakon što je pauzirao šest utakmica zbog ozljede, opet povećava vodstvo Golden Satatea na 103-100 zakucavanjem. Poslije toga, 49,8 sekundi prije kraja Durant tricom s deset metara odlučuje utakmicu.

“Nevjerojatno je što je on (Durant) napravio večeras”, kazao je nakon utakmice trener Warriorsa Steve Kerr o Durantovoj igri. “Mislim da neke od tih šuteva ne može pogoditi nitko osim njega.”

James je također komentirao Duranta i ključnu tricu: “On je ubojica. To tamo je bila ubojita igra.” James je ozlijedio gležanj na sredini druge četvrtine, ali je nakon utakmice izjavio da će biti spreman u petak.




Svih pet igrača iz prve postave Golden Statea su utakmicu završili s dvoznamenkastim učinkom kao i pričuva Jordan Bell, ali je samo Durant imao više od 11 poena. Curry je upisao 11 koševa, a Klay Thompson, Draymond Green, JaVale McGee i Bell po 10 svaki. Iguodala je dodao osam koševa.

“Ograničite Stepha na 11 koševa i Klaya na 10 i mislite da ćete dobiti utakmicu”, kazao je poslije utakmice trener Clevelanda Tyronn Lue.




James je predvodio Cavalierse sa 33 poena, a tome je pridodao deset skokova i 11 asista što mu je četvrti triple-double u doigravanju. Rodney Hood je ubacio 15 koševa, a Kevin Love 20 uz 13 skokova za Cavalierse.

 

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.