VIDEO: Wade poludio, zabio 46 i potopio Boston

Autor: hina

Nakon što je Boston u trećoj četvrrtini poveo rezultatom 77-71, stvar je u svoje ruke preuzeo sjajni branič Miamija koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 19 poena pogodivši sva svoja četiri pokušaja za tricu.

Košarkaši Miami Heata uspjeli su po prvi put ove sezone svladati Boston Celticse, te tako produžiti svoje sudjelovanje u doigravanju NBA lige. Za 101-92 pobjedu Heata kojom su smanjili zaostatak u pobjedama na 1-3 najzaslužniji je bio Dwyane Wade koji je postigao 46 koševa, što je novi rekord za jednoga igrača Miamija u doigravanju u povijesti.

Nakon što je Boston u trećoj četvrrtini preuzeo vodstvo, te se u posljednjih 12 minuta ušlo s rezultatom 77-71 u korist gostiju, stvar je u svoje ruke preuzeo sjajni branič Miamija koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 19 poena pogodivši sva svoja četiri pokušaja za tricu. Uz Wadea, odličan je bio i Quentin Richardson koji je ubacio 20 poena, dok su najbolji u sastavu Celticsa, koji će odlučujuću četvrtu pobjedu morati potražiti na svom parketu, bili Rajon Rondo sa 23 pogotka i Kevin Garnett sa 18 ubačaja i 12 skokova.

Kralj James još jednom briljantan

Momčad s najboljim učinkom u osnovnom dijelu sezone, Cleveland Cavaliersi poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Chicago Bullsa nakon gostujuće 121-98 pobjede u United Centeru. Briljirao je trenutačno najbolji košarkaš svijeta LeBron James koji je ostvario “triple-double” učinak sa 37 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a odličnog je suradnika imao u veteranu Antawnu Jamisonu koji je ubacio 24 poena. U sastavu Chicaga istakli su se Joakim Noah sa 21 košem i 20 skokova, te Derrick Rose sa 21 poenom.

San Antonio Spursi po treći su put zaredom svladali Dallas Maverickse, te nakon 92-89 uspjeha u četvrtoj utakmici stigli nadomak prolaska u drugi krug. Neočekivani junak Spursa bio je George Hill sa 29 koševa, dok je Emanuel Ginobili dodao 17. Dirk Nowitzki (17, 11 skokova) i Caron Butler (17) bili su najučinkovitiji u redovima Mavsa.

I Utah Jazz je po treći put zaredom svladao svog suparnika, Denver Nuggetse, te također poveo sa 3-1 u pobjedama. U komfornoj 117-106 pobjedi na domaćem parketu odlični su bili Carlos Boozer (31, 13 skokova) i Deron Williams (24, 13 asistencija), dok se Denver previše oslanjao samo na Carmela Anthonyja. On je postigao 39 koševa uz 11 skokova, ali je imao i čak 9 izgubljenih lopti.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.