VIDEO: Rondo zasjenio Jamesa, Spursi dobili metlu

Autor: hina

Rondo je zabio 29 koševa uz 18 skokova i 13 asistencija i Boston se ovom pobjedom izjednačio s Cleveland Cavaliersima u konferencijskom polufinalu.

Rajon Rondo imao je u nedjelju svoju večer u utakmici protiv Cleveland Cavaliersa koju su njegovi Boston Celticsi dobili 97:87 da je čak impresionirao ovosezonskog najboljeg igrača NBA.

Rondo je zabio 29 koševa uz 18 skokova i 13 asistencija i Boston se ovom pobjedom izjednačio s Cleveland Cavaliersima u konferencijskom polufinalu.

Kevin Garnett i Ray Allen su zabili svaki po 18 koševa dok je Tony Allen ‘sakupio’ 15 koševa za Celtics koji su se oporavili od najtežeg poraza u doigravanju koji im je ikada nanesen u trećoj utakmici (124-95).

Kralj LeBron James je zabio 22 koša uz devet skokova i osam asistencija, dok je Shaquille O’Neal zabio 17 koševa za Cavalierse.

Uz Ronda koji je vodio show sa 18 koševa i osam asistencija, Celticsi su vodili 54-45 na poluvremenu. Razlika je narasla na 11 koševa u trećoj četvrtini, ali se Cavsi približili na 74-72 do zadnje četvrtine.

Celticsi su tada zabili deset koševa zaredom na početku zadnje četvrtine, za prednost od 84-72. Rondo je započeo seriju, slijedio ga je Glen Davis s dva koša a zatim i Tony Allen s još dva.




Cavssi nakon toga došli do 88-85, ali je Rondo dodao loptu za pogodak Paulu Pierceu. Također je uhvatio Garnettov promašaj i vratio loptu u koš za 92-85, 1:34 minutu do kraja.

Peta utakmica igra se u Clevelandu u utorak navečer.

Phoenix u konferencijskom finalu




Phoenix Sunsi su osigurali konferencijsko finale pobjedom nad San Antonio Spursima 107:101.

Amare Stoudemire je postigao 29 pogodaka, Nash je dodao pola od ukupno 20 u zadnjoj četvrtini iako je igrao s otečenim desnim okom.

Spursi du četiri puta od 2003. eliminirali Phoenix iz doigravanja.

Sunsi sada čekaju pobjednika između LA Lakersa i Utah Jazza.

Steve Nash je utakmicu je dobio udarac laktom od Tima Duncana na sredini treće četvrtine. Nash je dobio šest šavova i vratio se na teren na početku zadnje četvrtine. Nash i Stoudemire su razradili taktiku ‘pick and roll’ do savršenstva.

Stoudemire je u zadnjoj četvrtini zabio 12 pogodaka, a Nash je dodao pet od ukupno devet asistencija koliko ih je imao na kraju utakmice.

Tony Parker je postigao 22 pogotka, Tim Duncan i George Hill po 17 svaki dok je Manu Ginobili završio sa 15 i devet asistencija za Spurse.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.