Foto: Dragan Matic/CROPIX arhiva

(VIDEO) Pogledajte kako se Cibona sjetila Dražena: ‘Vijest je zvučala nestvarno, pretužno, bolno…’

Autor: Ivor Krapac

Dugih 30 godina prošlo je od bolnog 7. lipnja 1993. kada je stigla vijest da je u prometnoj nesreći u Njemačkoj smrtno stradao Dražen Petrović, a u znak sjećanja na velikana, poklonili su mu se i europski velikani za koje je igrao.

Svoje prisjećanje imao je Real Madrid, kako smo pisali, a na dan tužne godišnjice, Draženovu veličinu istaknula je i Cibona, u čijem je dresu bio europski prvak 1985. i ’86. godine.

Bila su to slavna vremena u kojima se igralo u zagrebačkom Domu sportova, a puno je predstava koje se pamte dok je Dražen od 1984. do ’88. bio u Ciboni, poput jedne nestvarne utakmice u kojoj je u Ledenoj dvorani utrpao ljubljanskoj Olimpiji 112 poena.

Bilo je to u listopadu 1985., kada je Ljubljančanima ‘utrpao’ i 10 trica na putu do nestvarnog realizatorskog učinka u utakmici u kojoj protivnici nisu mogli ništa nakon što su u Zagreb došli s juniorima…

Puno je velikih trofeja i pobjeda iz sjajne karijere, a u pogledu unatrag na tužan dan, Cibona je objavila koliko je teško pala vijest da Dražena više nema.

“Zvučalo je nestvarno, pretužno i bolno jer kao da smo svi tada izgubili nekoga svoga. Takvim smo ga doživljavali i prihvaćali, pa je i gubitak bio i ostao veliki. Teško je bilo prihvatiti spoznaju da više nema maestra među obručima, ponosa cijele nacije kojemu smo se divili. I koji je s Hrvatskom, kao njen kapetan, zaigrao u za nas posebnom olimpijskom finalu protiv Michaela Jordana i svih onih američkih zvijezda s početka burnih devedesetih”, piše u prisjećanju na stranici Cibone, s pogledom unatrag na finale protiv legendarnog ‘Dream Teama’ 1992. u Barceloni.




“Titule, priznanja, rekordi, iznimna popularnost… a zapravo ga ništa nikada nije promijenilo u njegovoj jednostavnosti i shvaćanju života i sporta, općenito. Zbog toga nam duboko ostaje u srcima. I danas, 30 godina nakon tragične smrti. Kao jedan, jedini, Dražen, naš neponovljivi”, istaknula je Cibona, čiju povijest je Dražen pisao koševima, pobjedama i trofejima do kojih je dolazio.

Dražen je bio poseban zbog svega što je ostavio za sobom. Puno velikih poteza u dresu njegovih klubova i dok je igrao za reprezentaciju, puno načina kako je s loptom ‘rešetao’ protivnike, puno pobjeda i trofeja – sve što je ostavio neće se izbrisati, a dio sjećanja nudi i nenadmašna predanost poslu. Nije bilo teško doći na trening prije svih ostalih i raditi neumorno, bez opuštanja i nakon što je već dosegnuo zvjezdani status…

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.