VIDEO: Miami izjednačio u velikom finalu NBA sezone

Autor: Totalsport

Košarkaši Miami Heata slavili su u drugoj utakmici velikog finala NBA lige na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 100-96 i tako izjednačili seriju na 1-1.

Miami je sjajno startao u susret i otvorio ga vodstvom 18-2. Imala je floridska momčad najveću prednost plus 17, da bi se Oklahoma nošena domaćom publikom u samoj završnici uspjela vratiti na samo minus 2. Imao je Kevin Durant desetak sekundi prije kraja i šut za izjednačenje, ali je njegov šut iskosa s lijeve strane završio na obruču. Prilikom šuta Durant je smatrao da je bio fauliran od strane LeBrona Jamesa, ali se suci nisu oglasili.

James je predvodio Miami s 32 koša, a pridodao im je 8 skokova i 5 asistencija. Ukupno je 12 koševa James zabio s linije za slobodna bacanja, uključujući posljednja dva na susretu. Dwyane Wade ubacio je 24 koša uz 6 skokova i 5 asistencija, a sjajnu su partiju odigrali i Chris Bosh i Shane Battier. Tako je Bosh ubacio 16 koševa uz 15 skokova, a Battier je pogodio pet trica i završio sa 17 koševa na kontu.

– Znao sam da trebamo više od Chrisa Bosha, bio je senzacionalan. Trebali smo svaki djelić njegove “veličine” večeras i to smo dobili. Dao nam je puno pod košem i i trebamo to opet, opet i opet – komentirao je nakon susreta Miamijev trener Erik Spoelstra.

Prva četvrtina gurnula je Oklahoma City u veliku provaliju iz koje se nisu uspjeli vratiti. Naime, igrači Thundera otvorili su susret promašivši 11 od 12 prvih šuteva. Četvrtina je završila 27-15 u korist Miamija, a na kraju je to bila jedina dionica igre koja je otišla na njihovu stranu. Dovoljno za pobjedu.

– Ne možemo započeti susret sa 2-18. Ne možemo toliko zaostajati, posebice kod kuće to moramo ispraviti. Moram ostati pozitivan i nastaviti raditi – rekao je Kevin Durant, najbolji strijelac Oklahoma Cityja sa 32 koša.

Russell Westbrook ubacio je 27 koševa, 8 skokova i 7 asistencija, ali je gađao slabih 10-25 iz igre, a susret je otvorio šutom 1-8. James Harden bio je jedini preostali dvoznamenkasti igrač Thundera s 21 košem.

Bio je ovo prvi domaći poraz u deset ovosezonskih utakmica u doigravanju za Thunder koji je u prvoj utakmici finala uspio preokrenuti zaostatak od 13 koševa. Miami je nadskakao Oklahomu (40-36), ubacio je više poena u reketu (48-32) i tu leže razlozi njihovog trijumfa.




Sljedeće tri utakmice serije igraju se u Miamiju počevši od nedjelje.

NBA finale:




Oklahoma City – Miami 96-100 (Durant 32k, Westbrook 27k / James 32k, Wade 24k)

(serija je izjednačena na 1-1)

Autor:Totalsport
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.