VIDEO: James nanio Celticsima najteži poraz u povijesti

Autor: hina

MVP lige je uz 38 koševa imao i osam skokova i sedam asistencija. Antawn Jamison je zabio 20 koševa uz 12 skokova za Cavalierse koji su imali šut iz igre sjajnih 59.5 posto.

LeBron James zabio je 21 od ukupno 38 koševa u prvoj četvrtini za pobjedu gostujućih Cavaliersa od 124-95 nad Boston Celticsima u petak za ukupnu prednost od 2-1 u konferencijskom polufinalu.

James je uz 38 koševa imao i osam skokova i sedam asistencija. Antawn Jamison je zabio 20 koševa uz 12 skokova za Cavalierse koji su imali šut iz igre sjajnih 59.5 posto.

Kevin Garnett je postigao 19 pogodaka, a Rajon Rondo 18 za Boston, kojem je ovo najteži poraz na domaćem terenu u doigravanju u povijesti.

– Večeras smo bili užasni, obrambeno smo bili prestrašni – izjavio je trener Bostona Doc Rivers.

James je silovito počeo utakmicu zabivši 21 koš što je omogućilo Cavsima prednost od 36-17 nakon prve četvrtine.

Iako se najbolji igrač NBA odmarao drugu četvrtinu, Cavsi su nastavili napadati da bi na poluvremenu imali prednost od 65-43.




Cavsi nisu popustili u drugom poluvremenu tako da su na kraju treće četvrtine zahvaljujući polaganju “kralja” Jamesa imali prednost 88-58. U zadnju četvrtinu Cleveland je donio umirujuću prednost od 96-70 da bi do kraja prednost povećao na 35 koša.

Boston je domaćin i u četvrtoj utakmici u nedjelju.

Sunsi na korak do finala konferencije




U drugoj utakmici doigravanja koja se igrala u Zapadnoj konferenciji Phoenix Sunsi su bili bolji od San Antonio Spursa 110:96.

Slovenac Goran Dragič je zabio 23 od ukupno 26 koševa u zadnjoj četvrtini i tako omogućio Sunsima pobjedu i ukupno vodstvo od 3-0 u konferencijskom polufinalu.

Sunsi mogu osigurati plasman u finale u četvrtoj utakmici u nedjelju. Ni jedna NBA ekipa nije ispustila pobjedu u doigravanju nakon što je već vodila 3-0.

Jason Richardson je zabio 21 koš, a Grant Hill 18 za Sunse, koji su imali šut 53 posto iz igre.

Sunsi su gubili 18 koševa u drugog četvrtini , ali su se približili do zadnje četvrtine dok Dragič nije ušao u igru.

Argentinac Manu Ginobili “ubacio” 27 koševa, a Tim Duncan 15 uz 13 skokova za Spurse, koji su nadigrani 39-24 u zadnjoj četvrtini.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.