EPA/MICHAEL REYNOLDS

(VIDEO) HRVATSKI DERBIJI U NBA-u! Savršeni Žižić nadigrao Bendera, Babo ubacio samo dva poena protiv Šarića!

Autor: HINA/B.H.

Sixersima su poraz osigurale izgubljene lopte kojih su sakupili 21, što je Indiana iskoristila za 29 poena

Indiana Pacers Bojana Bogdanovića su sinoć sa 101-98 pobijedili Philadelphia 76erse Darija Šarića, a Cleveland Cavaliers Ante Žižića su sa 129-107 bili bolji od Phoenix Sunsa Dragana Bendera.

Sixersima su poraz osigurale izgubljene lopte kojih su sakupili 21, što je Indiana iskoristila za 29 poena. Sixersi također nisu ni u jednom dijelu utakmice imali priliku za izjednačenje, a Joel Embiid je šest sekundi prije kraja promašio tricu, kojom je rezultat mogao učiniti neizvjesnijim.

Embiid je predvodio Sixerse sa 29 koševa i 12 skokova, što mu je 34. double-double sezone.

Šarić je odigrao solidnu utakmicu, on je u 32 minute zabio 18 koševa (šut iz igre 4/11, trice 2/6) i upisao tri skoka i isto toliko asistencija.

Najbolji strijelac Indiane bio je Myles Turner sa 15 koševa a tome je dodao i pet skokova. Bojan Bogdanović je imao lošu šutersku večer, on je u 25 minuta pogodio samo dva koša, a za to je potrošio 11 lopti. Nije pogodio ni jednu tricu iz pet pokušaja. Tome je pridodao pet skokova i tri asistencije. Thaddeus Young je ubacio 19 koševa i 10 skokova.

Nakon ovog poraza Sixersi su na šestom mjestu Istočne konferencije, dok je Indiana treća momčad Istoka.




Cleveland Cavaliers su u gostima lako sa 129-107 svladali Phoenix Sunse i sada su sa 39 pobjeda i 28 poraza na četvrtom mjestu Istoka.

LeBron James je upisao svoj 14. triple-double ove sezone i 69. u karijeri sa 28 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Kyle Korver je ubacio 22 koša za Cavse, od čega 16 u prvom poluvremenu.

Žižić je opet odigrao dobro, on je u 14 minuta za Cavse upisao 11 koševa, sa stopostotnim učinkom 5/5, te četiri skoka, jednu asistenciju i jedan blok.




Rookie Josh Jackson i T.J. Warren su bili najbolji kod Sunsa sa 19 koševa svaki, a Bender je u 23 minute zabio sedam koševa (šut iz igre 2/9, trice 1/5) te upisao pet skokova, tri asistencije i jedan blok.

San Antonio Spurs su vrlo uvjerljivo sa 108-72 razbili Orlando Magic Marija Hezonje. Hrvatski je košarkaš u 28 minuta zabio četiri koša (šut iz igre 2/7, trice 0/1) i dodao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Kod Spursa, koji su sa 38 pobjeda i 30 poraza sada na devetom mjestu Zapada, najbolji je bio LaMarcus Aldrige sa 24 koša.

Los Angeles Lakers Ivice Zubcsa su sa 112-103 bili bolji od Denver Nuggetsa i tako im se osvetili za poraz od prije četiri dana.

Kyle Kuzma i Julius Randle su predvodili Lakerse sa 26 koševa i 13 skokova svaki, dok je Isaiah Thomas dodao 23 koša. Zubac je odigrao četiri minute bez pogodaka.

Russell Westbrook je sinoć postao četvrti igrač u NBA koji je stigao do 100 “triple-doubleova”, on je u pobjedi Oklahoma City Thundera od 119-107 nad Atlanta Hawksima upisao 32 koša, 12 asistencija i isto toliko skokova.

Do sada su samo Oscar Robertson (181 triple doubleova na kraju karijere), Magic Johnson (138) i Jason Kidd (107) prešli brojku sto.

Zahvaljujući ovoj 41. pobjedi u 70 utakmica, Thunder je četvrta momčad Zapadne konferencije, ali još uvijek nisu osigurali doigravanje.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.