VELIKI ŠOK U DRAŽENOVOM DOMU: Cibona otpustila apsolutno sve!

Autor: Dnevno

Da stanje u hrvatskom sportu nakon što prođe pandemija koronavirusa neće biti dobro, već je svima jasno. Međutim, neki klubovi, čak i oni najbolji u svojim sportovima neće preživjeti. Jedan primjer stiže iz srca hrvatske metropole, iz Zagreba. Iz jedne od njegovih najpoznatijih građevina.

Košarkaški klub Cibona, aktualni prvak Hrvatske i nekoć dvostruki prvak Europe bio je primoran sve ljude iz radne zajednice, uključujući i glavnog trenera Ivana Velića – otpustiti!

Prema saznanju tportala u Ciboni je kriza zbog pandemije koronavirusa poprilično uzdrmala klub jer u klubu nema novca za isplatu plaća zaposlenicima među kojima su se osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica našli glavni trener Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima je i Bariša Krasić pa im je tako uručen otkaz. Dakle, među otpuštenima nisu i igrači.

Direktor kluba Domagoj Čavlović nije želio komentirati situaciju, a budući da je Cibona tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe, nije bilo moguće riješiti papirologiju s državom oko novih gospodarskih mjera Vlade, kojima bi se svima omogučila barem isplata minimalne naknade uz očuvanje radnih mjesta. Tako sada nije poznato što će biti s plaćama igrača i hoće li se radna zajednica vratiti na posao.

Koronavirus utječe i na NBA Draft: Odgađa se za kolovoz ili rujan

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.