VEČERAS HRVATSKA PROTIV NIZOZEMSKE (19.30): “Tko je dobio Tursku u gostima taj je opasan”

Autor: Andrija Kačić Karlin

 

Nakon lagane pobjede protiv Švedske večeras u 19.30 naša košarkaška reprezentacija igra protiv Nizozemske u kvalifikacijama za nastup na europskoj smotri. Protiv Nizozemske uprošlim kvalifikacijama za SP Nizozemska je kao autsajder svladala Hrvatskku,. Sada je, pak, Nizozemska, favorit… Izbornik naše reprezentacije, Veljko Mršić kaže:

“Pokušat ćemo ponoviti obrambenu utakmicu kakvu smo imali protiv Šveđana. Nadam se da ćemo u napadu biti bolji, fluidniji, da će te kretnje biti prepoznatljivije, preciznije i okomitije”, kazao je izbornik Veljko Mršić najavljujući kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. protiv Nizozemske koja se večeras igra u 18,30 sati u Almereu u Nizozemskoj.

“Došli smo s ciljem da ostvarimo pobjedu i da nakon dvije odigrane utakmice imamo maksimalan učinak”, dodao je.

Kapetan hrvatske reprezentacije Roko Leni Ukić smatra kako je Nizozemska težak i respektabilan suparnik.

“Oni su odlično otvorili kvalifikacije. Moramo podići razinu igre u odnosu na prošlu utakmicu ukoliko želimo razmišljati o pobjedi. To jeste naš cilj, ne bježimo do toga. Učinit ćemo sve da odigramo pravu utakmicu. I mi smo dobro startali, pozitivna je atmosfera i nadamo se to iskoristiti za uspješan nastavak kvalifikacija”, ocijenio je Ukić.

Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija pobijedila Švedsku u Zagrebu sa 72-56, dok je Nizozemska bila bolja od Turske u gostima sa 72-65.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.