Screenshot: Facebook/Nice Kicks

UBIO ČOVJEKA I TO SKRIVAO POLA STOLJEĆA! Nevjerojatna priča prijatelja legende, a sve zbog jedne stvari

Autor: I.K.

Larry Miller, prvi čovjek Jordan Branda i bliski prijatelj košarkaške legende Michaela Jordana, otkrio je svoju mračnu tajnu koju je skrivao čak 56 godina.

U opsežnom intervjuu u kojem je približio svoju životnu priču za Sports Illustrated, poznati američki sportski list, Miller je priznao da je još 1956. kao 16-godišnjak ubio drugog čovjeka, također tinejdžera. Pucnjem iz vatrenog oružja, usmrtio je 18-godišnjeg Edwarda Whitea, a razlog da to napravi pronašao je u osveti za raniji zločin u kojem je njegov prijatelj bio ubijen ubodom noža na zapadu Philadelphije. Danas uspješni sportski poduzetnik tražio je krivca, a pronašao je 18-godišnjaka koji možda s tim slučajem nije imao nikakve veze.

‘To mi ovu priču čini još težom. Nije bilo pravog razloga da to napravim’, otvorio se čovjek koji se s Michaelom Jordanom povezao u njihovoj suradnji u Nikeu.

Upadao u probleme sa zakonom

‘Ne mogu pronaći valjani razlog zbog kojeg sam tako postupio. S tim se jako mučim. O tome mislim još uvijek, vraća se i danas’, opisao je sportski poduzetnik za Sports Illustrated.

Ubojstvo koje je nosio sa sobom i sada ga je otkrio javnosti nije bio jedini prijestup iz Millerove mladosti. Sudara sa zakonom bilo je više, a zbog toga je još od tinejdžerske dobi do 30. godine često završavao u rukama policije i iza rešetaka.

Bol koja traje

Kao poslovni čovjek, Jordanov bliski prijatelj je kroz godine postigao puno, između ostalog, bio je i predsjednik Portland Trail Blazersa, NBA kluba s američkog sjeverozapada, no epizoda iz mladosti o kojoj se otvorio ostaje njegova bolna priča.

‘Da se mogu vratiti u prošlost i nekako to izbjeći, naravno da bih to napravio’, dodao je Miller, spominjući i da se nada kako bi svojom pričom možda mogao pomoći nekom drugom tko razmišlja o tome da prijeđe crtu s oružjem u rukama.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.