CURRY MAJSTORE: Golden State izbacio Oklahomu nakon 1-3, finale s Clevelandom (VIDEO)

Autor: Igor Knežević

Vodili su gosti 24-19 nakon prve četvrtine, zatim čak +13 (35-22) sredinom druge četvrtine, zatim 45-33 dvije minute prije odmora, da bi Curry teškim polaganjem preko trojice smanjio na 6 razlike (48-42), rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Iako je Oklahoma imala 3-1 vodstvo u seriji, branitelji naslova NBA prvaka Golden State Warriorsi napravili su podvig te sinoćnjom pobjedom u Oaklandu 96-88 zaključili seriju sa 4-3 i zakazali finale s Clevelandom.

Tko drugi nego Curry je bio najbolji igrač sinoćnje utakmice, ubacio je 36 poena od čega 7 trica te 8 asistencija. Klay Thompson dodao je 21 poen, od čega 6 trica. Warriorsi su postali deseta momčad u povijesti koja je uspjela u doigravanju stići 3-1 deficit.

Ponovno je Oklahoma bila blizu, ali to za pobijediti Warriorse nije dovoljno. Vodili su gosti 24-19 nakon prve četvrtine, zatim čak +13 (35-22) sredinom druge četvrtine, zatim 45-33 dvije minute prije odmora, da bi Curry teškim polaganjem preko trojice smanjio na 6 razlike (48-42), rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Pri vodstvu gostiju 54-48 uslijedila je serija domaćina, prvo je Iguodala pogodio tricu, a zatim još dvije Curry i za čas su Warriorsi vodili 57-54. Do kraja treće četvrtine otišli su domaći na +11, ali je početkom zadnjeg perioda Oklahoma smanjila na 73-69. Curry i Thompson do kraja su stalno podizali prednost, tri minute prije kraja bilo je 90-79 i činilo se da je priča završena, ali tada je Durant pogodio tricu, dva slobodna, i šut za dva i minutu i 40 do kraja bilo je samo 90-86.

Tada je Curry na trici iznudio prekršaj Ibake, ubacio sva tri slobodna bacanja i tu je priči bio kraj. Kod poraženih Durant je ubacio 27 poena, a Westbrook 19, uz 13 asista i 7 skokova.

Warriorsi će nakon rekordne sezone u kojoj su imali 73 pobjede i samo 9 poraza u regularnom dijelu, pokušati obraniti naslov, s time da imaju prednost jedne utakmice više na domaćem terenu, a prva se protiv LeBrona i društva igra već u četvrtak. Dakako, i Hrvatska će navijati za Warriorse za kojeg igra australski Hrvat Andrew Bogut.




 

Autor:Igor Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.