Screenshot/YouTube

‘TKO GLASA PROTIV JUGOPLASTIKE, MORA SE LIJEČITI!’ ‘Pa taj novac nije problem za Čačak, a kamoli za Split!’

Autor: F.F

Ovog četvrtka na sjednici Gradskog vijeća ponovno će se razgovarati o budućnosti Košarkaškog kluba Split. Na sjednici koja je održana prije gotovo mjesec dana nije prošla odluka o sufinanciranju nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe.

Tada je 14 vijećnika bilo za, a čak 16 suzdržanih o sufinanciranju KK Splita u iznosu od sedam milijuna kuna godišnje u iduće dvije godine. Četiri milijuna sufinanciralo bi omladinske škole, dok bi tri milijuna uložili u poslovanje kluba kroz dekapitalizaciju društva.

Uoči nove sjednice svoje mišljenje o situaciji dao je legendarni trener Splita Božo Maljković.

‘Ne mogu razumjeti jednu stvar’

“Ne mogu razumjeti da je jedan grad kao što je Split ne može učiniti ništa da jedan klub koji su stranci proglasili najboljim svih vremena normalno živi i radi, a da pritom imaju u vidu i vlasništvo koje ima nad klubom. Ako zbog ničeg drugog, zbog najveće tradicije koju ima u Europi, najvećih rezultata, igrača i trenera koje je dao”, započeo je Maljković u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, pa nastavio:

“Nevjerojatno je da se zbog političke ostrašćenosti može biti protiv takvog velikog kluba. Bez obzira tko pripada kojoj političkoj opciji, svatko tko glasa protiv Jugoplastike treba se liječiti!”, rekao je bez dlake na jeziku.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Maljković je sa Splitom, tadašnjom Jugoplastikom osvojio prva dva od tri naslova prvaka Europe, a sada radi kao predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Svjestan je da klub nije odlično vođen

Zatim je zaključio:




“Radi se o novcu koji nije problem za ni jednu sredinu; nije problem za Čačak, odnosno Borac, nije ni za Laktaše, odnosno Igokeru, a za Split je!”

Smatra da klub nije odlično vođen, ali zamjera jednu stvar:

“Ne kažem da je klub odlično vođen, ne zamjeram im što su loše vodili klub nego što nisu pitali one koji znaju.”

Kada je posljednji put posjetio Split, razgovarao je s gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Smatra da je Puljak ozbiljan čovjek te da želi pomoći klubu.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.